Варіант Грецького салату

Одним з найпопулярніших страв у світі є салат з сиром "Грецький". У самій же Греції він називається салат "Сільський". І дійсно, набір продуктів для нього елементарний і знайдеться у кожної господині, яка живе в тих краях. Зараз цей салат є взагалі символом Середземноморської кухні і зустрічається по всьому світу, як в дешевих, так і в елітних ресторанах. Існує величезна кількість версій і легенд про його походження, але я їх переказувати не буду, якщо захочете, самі знайдете. Мій варіант Грецького салату трохи відрізняється від класичної подачі, але мені хотілося її зробити цікавіше, ніж просто крупно нарубані інгредієнти в мисці. Найголовніше в цій страві - якість продуктів, тільки тоді ви отримаєте саме той смак, який необхідний - помідори повинні бути солодкі, огірки хрусткі, оливкова олія запашною і, звичайно, найважливіший інгредієнт - це сир! Саме тоді ви отримаєте ні з чим не порівнянну смакову насолоду і будете готувати цей смачний (і корисний!) салат з олією знову і знову. Смачного! Кухня: Грецька

Інгредієнти

  • Фета - 150 г
  • Перець болгарський - 2 шт
  • Цибуля червона - 1 шт
  • Огірок - 1 шт
  • Помідори черрі - 10 шт
  • Маслини (сушені подрібнені) - 50 г
  • Перець чорний - за смаком
  • Оливкова олія - ​​за смаком
  • Орегано - за смаком
  • Сіль за смаком

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 3

Для початку необхідно приготувати заправку для салату - змішати оливкове масло, сіль, перець і орегано. Сир нарізати кубиками, огірок нарізати тонкими пластинами, червону цибулю тонкими кільцями, болгарський перець соломкою, помідори черрі розрізати навпіл. Сушені маслини необхідно подрібнити, щоб вони були схожі на "землю". З смужок огірка треба згорнути рулетики. Потім викласти на тарілку маслини, додати сир, потім рулетики огірка, черрі, потім цибулю і болгарський перець. Потім до овочів додати заправку. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі