Є в нашій родині традиція-на всі свята я готую цей салат з ананасами і куркою, оскільки у чоловіка він улюблений. Він його так і називає "Улюблений". Це мене веселить, оскільки спочатку цей салат дістався мені як "Дамський каприз". Салат смачний, але мені набрид тому що він часто перебуває у нас на столі. Вмовила його приготувати щось новеньке. Отже, салат з куркою та ананасом з грибами. Від слів до справи...
Інгредієнти
- Філе куряче (відварити) - 250 г
- Печериці (заморожені, посмажити) - 400 г
- Цибуля ріпчаста (маленька цибулина) - 1 шт
- Ананас (консервовані, у мене банка 340г.) - 1 бан.
- Яйце куряче (великі, відварити) - 3 шт
- Сир твердий (потерти на дрібній тертці) - 100 г
- Майонез - 5 ст. л.
- Часник - 3 зуб.
- Соєвий соус - 1 ст. л.
Час приготування: 25 хвилин
Кількість порцій: 6
Для цього салату я нічого додатково не солю. Печериці обсмажуємо з дрібно нарізаною цибулею-цибулю додаємо, коли випарується вода з грибів.
Одночасно готуємо соус для заправки. Для мене ідеальною пропорцією стало 1-3-5: 1ст. л. соєвого соусу, 3 зубчики часнику, 5 ст. л. майонезу. Часник дрібно ріжемо або пропускаємо через прес. Все змішуємо. Настоюємо, поки готуються інші складові.
Збираємо шари. Відварну курку дрібно ріжемо. Змішуємо з двома ложками заправки. Це буде 1-й шар. Куряча грудка суха, тому я люблю змішати із заправкою, а не полити заправку зверху. Так краще просочиться.
2 шар обсмажені печериці. Знову ложка заправки, але зверху. Розрівнюємо заправочку по всьому шару рівномірно.
3 шар. Шматочки ананасів я ріжу ще на кілька частин. Зверху розподіляємо ложку заправки.
4 шар. Дрібно порізані яйця. З заправкою те ж саме.
5 шар. Тертий на дрібній тертці сир. Щедро посипаємо зверху. Потім блюдо закриваємо харчовою плівкою і мінімум пару годин тримаємо в холодильнику або на балконі в холоді. Салат з куркою та ананасом з грибами готовий. Я роблю салат днем, щоб поставити на новорічний стіл, або з вечора.
Перед подачею можна прикрасити. У салаті всі інгредієнти добре поєднуються: гриби, курка, сир, їх доповнює часник, ананас додає пікантність, яйця ніжність, соєвий соус підсилює смак всього салату і об'єднує смак всіх його складових.
А ось і зріз... Як по-новому можуть зазвучати смаки перевірених рецептів! Будьте щасливі в Новому році! З усіма минулими і прийдешніми!
Коментувати