Пропоную вам на пробу рецепт смачного, пікантного, оригінального теплого салату із заправкою з літніх помідорів. Цей салат з сиром і м'ясом легкий і ситний, з оригінальною заправкою.
Інгредієнти
салат
- М'ясо (яловичина, баранина, нежирна свинина, курка, індичка) - 400 г
- Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
- Сир голландський - 50 г
- Огірок (середні, свіжі) - 2 шт
- Сіль за смаком
- Олія (для обсмажування м'яса і цибулі) - 1 ст. л.
- Листя салату / Салат (для подачі) - 1 пуч.
- Зелень - 0,5 пуч.
соус
- Помідор (середні) - 2 шт
- Часник (за смаком) - 2 зуб.
- Оцет (хорошої якості, 6%) - 1 ч. л.
- Мед - 0,3 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Перець червоний пекучий - за смаком
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 6
М'ясо нарізати соломкою і обсмажити на розпеченій сковороді, змащеній олією, до золотистого кольору.
1,5 помідора нарізати дрібними кубиками, викласти на іншу сковорідку, змащену олією, і тушкувати хвилин 10. Я цей крок роблю одночасно з першим кроком. Після закінчення 10 хвилин додати мед, сіль, спеції, роздавлений часник. Виправити на сіль-перець, влити оцет і вимкнути вогонь.
Нарізати цибулину півкільцями і додати до м'яса. Смажити все до готовності цибулі. Посолити, поперчити.
Нарізати свіжі огірочки соломкою. Дрібно нарізати зелень, залишити кілька гілочок для прикраси.
Змішати зелень, м'ясо і соус. На блюдо для подачі викласти зелені листя салату. Потім сам салат. Прикрасити тертим сиром, часточками 0,5 помідора і зеленню.
Подавайте. Смачного!
Коментувати