Топінамбур або, як його називають ще, земляна груша володіє чудовими властивостями - і смаковими, і лікувальними. Кажуть, допомагає при діабеті за рахунок вмісту інуліну - інсуліну природного походження. Ще цей коренеплід радять вживати при гіпертонії, ішемічної хвороби серця і безлічі інших недуг. Ну а взагалі він просто хороший на смак. І салати в піст з нього можна робити найрізноманітніші.
Інгредієнти
- Топінамбур - 3 шт
- Редис - 2 шт
- Редька (зелена) - 1/3 шт
- Огірок - 1/3 шт
- Цибуля зелена (всього два пера разом з білою частиною) - 1 пуч.
- Оливкова олія - 1 ст. л.
- Бальзамик - 1/3 ч. л.
- Сік лимонний - 1/2 ч. л.
- Сіль
- Перець білий
Час приготування: 15 хвилин
Кількість порцій: 3
Ось така земляна груша мені попалася на ринку.
Топінамбур і редьку очистити, з огірка теж зняти шкірку (можна цього і не робити - дивлячись який огірок).
Цибулю дрібно порізати, залишивши зелене пір'ячко для прикраси.
Огірок порізати тонкою соломкою. Якщо хочете - можете натерти на тертці, але тоді він рясно пустить сік.
Топінамбур натерти на крупній тертці.
Те ж саме зробити з редькою...
... і редискою.
Змішати всі інгредієнти, посолити, поперчити, заправити оливковою олією. Додати свіжовичавлений лимонний сік і бальзамічний оцет, перемішати. Викласти в салатник, прикрасити пір'їнкою лука і подавати. Смачного!
Коментувати