Салат "Кіото"

Салат на свято Пасхи або на кожен день. Дуже свіжий, ніжний і смачний салат з омлетом і пекінською капустою. Пригощайтеся!

Інгредієнти

омлет

  • Яйце куряче (СО) - 2 шт
  • Соєвий соус - 2 ч. л.

Інгредієнти для салату

  • Капуста пекінська - 200 г
  • Огірок - 200 г
  • Цибуля зелена - 1 пуч.
  • Перець чилі - 1 шт
  • Філе куряче (можна замінити шинкою, копченою куркою) - 300 г
  • Насіння кунжуту

заправка

  • Соєвий соус - 3 ст. л.
  • Сік лимонний - 2 ст. л.
  • Олія (кунжутна) - 2 ст. л.
  • Цукор (мед, за смаком) - 1 ч. л.
Готуємо омлет в стилі японського «Тамаго». Для цього ставимо розігріватися на вогонь сковороду. Змащуємо її олією. У чашку вбиваємо яйце, додаємо 1 чайну ложку соусу і збиваємо. Додати дрібку цукру і крапельку лимонного соку. Потім обсмажуємо його на сковороді з двох сторін. Він буде схожий на тонкий млинець. Таким же чином обсмажуємо інше яйце. Звертаємо ролом, відкладаємо до повного охолодження.
Якщо у вас в наявності шинка або копчене куряче філе, той цей крок можна пропустити. У мене філе сире, мариную його в 2 ст. ложках соусу, обсмажую на сковороді до готовності. Викладаю філе на тарілку, щоб охололо.
Відокремлюємо від вилка пекінської капусти приблизно 5-6 листків, і нарізаємо тонкою соломкою. Відправляємо в більшу миску.
Огірки теж нарізаємо тонкою соломкою. Відправляємо до капусти.
Пір'я цибулі ріжемо на тонкі довгі шматочки. Відправляємо в салатник.
Далі перець чилі очищаємо від насіння і нарізаємо дрібними шматочками. Але на жаль перца чилі у мене не було, тому я тонко нашаткувала 100 гр солодкого перцю, посипала його сухими пластівцями чилі і відправила до овочів.
Омлет згорнутий ролом, нарізаємо на тоненькі смужки. Перекладаємо до капусти і інших продуктів.
Філе (або шинку) також нарізаємо соломкою і перекладаємо в чашку до решти ингридиентів.
Готуємо заправку. У чашку додаємо всі підготовлені інгредієнти: цукор (мед), соєвий соус, насіння кунжуту. Ретельно перемішуємо до розчинення цукру. Додаємо олію, в ідеалі кунжутну, але можна будь-яку. Салат можна приготувати заздалегідь, тільки не заправляти. Заправкою поливаємо салат перед подачею на стіл. Присипаємо ще кунжутом і перемішуємо.
Салат готовий.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі