Відразу зізнаюся чесно, що, наприклад, стандартний салат "Олів'є" мені здається смачніше, але якщо ви (як і я) переслідуєте мету максимально знизити вміст холестерину в страві, то доведеться все-таки спробувати цей варіант салату. Прекрасно підійде на Великдень, приготуйте.
Інгредієнти
- Курка - 200 г
- Картопля - 3 шт
- Білок яєчний - 3 шт
- Огірок солоний - 1 шт
- Огірок - 1 шт
- Горошок зелений - 1 бан.
- Йогурт - 1 бан.
- Гірчиця - 1 ч. л.
- Сік лимонний - 1 ч. л.
- Сіль за смаком
Час приготування: 10 хвилин
Кількість порцій: 4
Підготуємо всі інгредієнти для салату. Наріжемо відварене куряче м'ясо (без шкіри, найкраще взяти грудку).
Відварену в мундирі і охолоджену картоплю очистимо й наріжемо кубиками.
Відварені і охолоджені курячі яйця очистимо, видалимо жовтки і наріжемо.
Солоні і свіжі огірочки так само наріжемо кубиками.
З банки з зеленим горошком виллємо рідину.
Всі інгредієнти з'єднаємо і перемішаємо.
Тепер будемо робити нізкохолестеріновую заправку. Для цього візьмемо йогурт (без добавок, класичний), гірчицю, лимонний сік (або яблучний оцет) і сіль. Все це перемішати. Заправка готова. Гірчицю, сіль і кислоту додавайте на свій смак. Спочатку трохи, а потім, якщо вам здасться недостатньо гостро або кисло, додавайте потроху ще гірчиці, або соку, або солі. Заправка виходить цілком смачна, не сильно поступається звичному для нас майонезу.
Ну і тепер заправляємо салат.
Наш салат готовий, смачного вам і міцного здоров'я!
Коментувати