Пропоную на вечерю приготувати салат з баклажанів і курячої грудки, який замінить котлету з гарніром і стане повноцінним обідом. Адже салат з курки i овочів це яскраво і швидко, це ситно і це просто нарешті. А якщо на дворі осінь, то це ще й бюджетно. Спробуйте приготувати, це смачно.
Інгредієнти
Салат
- Грудка куряча - 1 шт
- Баклажан - 1 шт
- Цибуля червона (солодка) - 1 шт
- Помідор (соковиті, м'ясисті) - 2 шт
- Маслини - 1 горст.
- Горіхи волоські
- Сир м'який (розсолу) - 100 г
- Олія (для баклажан) - 3 ст. л.
- Наршараб - 3 ст. л.
- Соєвий соус - 2 ст. л.
- Лимон - 1/2 шт
Заправка
- Олія - 2 ст. л.
- Сік лимонний - 1 ст. л.
- Сіль
- Перець чорний (свіжозмелений)
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 2
У невеликій сотейник влити наршараб та соєвий соус, з половинки лимона вичавити лимонний сік. Покласти курячу грудку, додати залишки лимона, порізані шматочками, довести до кипіння, і потомить курячу грудку хвилин 7 при закритій кришці, перевернувши 1-2 рази.
Паралельно, на іншій сковороді обсмажити на олії порізаний кільцями баклажан.
Дати баклажанам та грудки охолонути хвилин п'ять. Грудку порізати, а також цибулю та помідори.
У великій салатник викласти баклажан, курячу грудку, маслини, помідори та цибулю. Перемішати.
Викласти, порізаний кубиками сир (Сулугуні, Адигейський, Осетинський, любий ропні сир), додати волоські горіхи. Змішати складові для заправки. Полити салат з курячої грудки і баклажану перед подачею. Смачного!
Коментувати