Рецепт простого і пікантного салату на день народження. Мінімум складових, а в результаті красивий і ситний салат з баклажанів і яйцями на святковому столі, і навряд чи він залишить когось байдужим. Такий рецепт салату ви зустрінете в будь-якому кафе і ресторані Грузії. До речі, в перекладі на українську мову цей простий салат так і звучить - Грузія. Пригощайтеся!
Інгредієнти
- Баклажан - 1 шт
- Яйце куряче (відварене) - 2 шт
- Майонез - 2 ст. л.
- Часник - 1 зуб.
- Спеції (по щіпці: сіль, суміш мелених перців, хмелі-сунелі, аджика суха)
- Кріп - 4 гілочки
- Огірок маринований - 3 шт
Баклажан очистити і нарізати маленькими кубиками. Обсмажити на рослинній олії (в невеликій кількості) баклажани з додаванням солі (краще сванской, адигейської або базилікової) і сунелі. Готові баклажани викласти на паперові серветки, щоб прибрати зайве масло. Тим часом яйця нарізати маленьким кубиком, кріп нашаткувати. У чашці змішати майонез, суміш перців та часник, пропущений через прес. Перемішати нашу заправку.
Огірки нарізати невеликими кубиками. Баклажани мають повністю охолонути. Додати до них аджики, перемішати.
Викласти салат шарами:
1) баклажани + майонезна заправка
2) огірки
3) яйця + майонезна заправка
4) кріп
Зверху можна викласти ще трохи кубиків баклажан, яєць та зелені. Салат з баклажанів і яйцями "Сакартвело" готовий. Смачного!
1) баклажани + майонезна заправка
2) огірки
3) яйця + майонезна заправка
4) кріп
Зверху можна викласти ще трохи кубиків баклажан, яєць та зелені. Салат з баклажанів і яйцями "Сакартвело" готовий. Смачного!
Коментувати