Ранньою весною в одному нашому міському кафе я їла салат, який мені дуже сподобався (а мені подобається майже все, що містить в своєму складі яловичий язик!. Склад я розглянула, але про нюанси могла тільки здогадуватися. І не повірите, я роздобула технологічну карту цього салату з листя салату і баклажанів! Правда, секрет залишився не розкритий: родзинка була в заправці під назвою "Сицилійський соус". Не шукайте в інтернеті. Це не той соус! Я зробила заправку, якщо не один-в-один, але дуже близьку до смаку. Вся сім'я насолодилася цим смачним салатом з язика. Ви можете приєднатися! Салат не на кожен день, звичайно, і вимагає часу, але він ;того вартий.
Інгредієнти
склад
- Баклажан (невеликі) - 3 шт
- Перець болгарський - 3 шт
- Томати в'ялені - 200 г
- Язик яловичий - 200 г
- Листя салату / Салат (мікс салатів) - 100 г
заправка
- Йогурт - 125 г
- Часник - 2 зуб.
- Гірчиця - 1 ч. л.
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Сік лимонний - 1 ст. л.
- Мед - 2 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Приправа (прованська суміш) - за смаком
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 8
Перець і баклажани попередньо запекти. Я зробила це на сковороді гриль (можна в духовці, на вогні).
У рецепті рекомендувалося нарізати баклажани і обсмажити їх в киплячій олії. Я зробила 50х50: частину запекла, частину просто посмажила. Скажу, що смажені, звичайно, виглядають більш привабливо, оскільки зберігають форму. Викласти овочі на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла.
Перець нарізати трикутничками.
Масло з в'ялених томатів злити і нарізати соломкою.
Язик нарізати соломкою.
Зібрати салат, як вам подобається. Більш святково: порційно, викладаючи все шарами. В основі - салат. Я не знайшла мікс і навіть просто рукколу. Тому купила пекінську капусту і порвала ніжні її частини першим шаром. На зелень викласти баклажани, потім - соломку в'ялених томатів.
Потім, викласти соломку язика і трикутники перцю.
Приготувати заправку, змішавши всі компоненти і відкоригувавши за смаком сіль, перець, спеції.
Полити салат заправкою. Я ще присипала насінням кунжуту. Перемішати безпосередньо перед споживанням.
А можна і більш звичний, простий варіант - все змішати і заправити заправкою. Смак від цього не змінюється!
Коментувати