Дуже смачний салат з фетою і баклажанами, легкий і пікантний.
Інгредієнти
- Баклажан - 2 шт
- Рукола - 100 г
- Фета (або бринза) - 90 г
- Горіхи
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Мед - 1 ст. л.
- Бальзамик - 2 ст. л.
- Паприка солодка - 1 ч. л.
- Перець чорний - за смаком
- Сіль за смаком
- Порошок часниковий - за смаком
Баклажани розрізаємо на дві частини, як бочонки, а потім кожен бочонок на 6-7 скибочок.
Робимо маринад. Змішати мед, оливкову олію, бальзамічний оцет і паприку. Сипемо по дрібці солі, чорного перцю і часникового порошку.
Потім я складаю баклажановие скибочки в пакет і наливаю туди маринад. У пакеті все ретельно перетираю, щоб добре покрилося маринадом.
Розігріти духовку на 200 град. і запікати баклажани 30 хвилин. Ось такі вони виходять, вже смачні, що починаєш тягати не зробивши салату.
Миемо рукколу і кришимо фету, змішуємо з баклажанами. Скропити олією і посипати горішками. В оригіналі потрібні кедрові, але у мене є моя горіхова суміш "Дукка", вона ще й ароматна, так що дуже підходить для цього салату з баклажанів. Смачного!
Коментувати