М'ясні салати дуже затребувані на Новорічному столі, а якщо це салат з язика, то це ще й делікатес. А якщо ви оформите свій салат у вигляді "Свинки" - символу Нового 2019 рок, то ви явно порадуєте своїх рідних і гостей.
Інгредієнти
салат
- Майонез - 3 ст. л.
- Язик свинячий (або яловичий варений) - 200 г
- Картопля (варена в "мундирі") - 2 шт
- Яйце куряче (варене) - 2 шт
- Огірок - 1 шт
- Редька - 200 г
- Цибуля ріпчаста - 1/2 шт
- Кріп
- Сир твердий - 100 г
оформлення
- Ковбаса (варена) - 50 г
- Смородина червона (або журавлина, брусниця) - 20 шт
- Перець болгарський (червоний) - 1 шт
- Петрушка (або кріп) - 1 пуч.
- Маслини - 1 шт
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 6
Приготування салату передбачає, що у вас заздалегідь зварені язик, картопля і яйця. Язик ріжемо дрібними кубиками.
Також дрібними кубиками ріжемо огірок і цибулю.
Дрібними кубиками ріжемо яйця і картоплю.
Додаємо порізану дрібними кубиками редьку і кріп, у мене заморожений.
Заправляємо салат майонезом. Перемішуємо. Беремо довгасте блюдо, кладемо уздовж гіркою салат, злегка приминаємо. На це блюдо викладено половину салату.
Сир тремо на тертку, кладемо зверху, теж злегка приминаємо. З ковбаси вирізаємо круглий п'ятачок, трубочкою робимо дірочки - ніздрі. З ковбаси також вирізаємо вуха, хвостик, вставляємо зверху. З маслини вирізаємо очі.
Навколо свинки кладемо зелень, прикрашаємо червоними ягідками, у мене смородина. З червоного перцю вирізаємо для краси бантик. Подаємо салат охолодженим. Щасливого Нового року!
Коментувати