Ситний і смачний салат з ковбасою копченою «Мюнхенський» став дуже популярною закускою до пива, але цей салат з твердим сиром можна подати і на вечерю, і на святковий стіл. Ці рецепти святкового салату дуже прості. Як м'ясну складову в салат додають копчену грудинку, мисливські ковбаски, куряче м'ясо або яловичий язик. Така порада: відварну картоплю для салатів потрібно підсолювати тільки після закипання води. Тоді картопля вийде не розсипчастою і її буде легко нарізати акуратними кубиками.
Інгредієнти
- Ковбаса - 300 г (напівкопчена)
- Сир твердий - 200 г
- Огірки - 3 шт (мариновані)
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Цибуля зелена - 1/2 пуч.
- Петрушка - 1/2 пуч.
- Кріп - 1/2 пуч.
- Сметана - 100 г
- Майонез - 100 г
- Оцет яблучний - 1 ст. л.
- Гірчиця готова - 1 ч. л.
- Перець чорний мелений - за смаком
- Сіль за смаком
Кількість порцій: 3
Ковбасу, сир і мариновані огірки наріжте соломкою. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями.
Дрібно наріжте всю зелень: зелену цибулю, петрушку та кріп.
Всі нарізані продукти перемішайте.
Для заправки змішайте разом сметану, майонез, гірчицю, оцет, чорний перець та сіль. Збийте заправку до однорідності.
Змішайте салат з ковбасою копченою і подайте охолодженим. Смачного!
Коментувати