Хрусткі листя салату, соковита курка, свіжі нектарини та пікантна нотка солоної бринзи - цей салат з листя салату і курячого філе вартий вашої уваги! Він досить ситний, щоб стати вечерею, але при цьому дієтичний салат, спробуйте.
Інгредієнти
Ингредиенты для салата
- Філе куряче (з половини курячої грудки) - 1 шт
- Приправа - 1 шт
- Листя салату - 1 пуч.
- Нектарин (або персик) - 1 шт
- Бринза (у мене розсільна болгарська) - 50 г
- Смородина чорна (жменю) - 40 г
Заправка
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Соєвий соус - 2 ч. л.
- Гірчиця (зерниста) - 1 ч. л.
- Сік лимонний - 1 ст. л.
Філе курячої грудки відбийте до товщини 1-2 см.
Готувати курку для салату ми будемо з використанням приправи. Це унікальні листи для смаження, вкриті спеціями. Вони дозволяють приготувати куряче філе дуже швидко і без використання масла. Упаковка містить 4 аркуші, по одному на кожне філе курячої грудки. Нам потрібен один лист. Розгорніть його і покладіть на одну половину аркуша відбите куряче філе.
Накрийте другою половиною листа і притисніть добре долонею.
Розжарити сковорідку без масла, помістіть сюди філе, обгорнутих листом для смаження. Зменшіть вогонь до середнього. Смажте приблизно по 7 хвилин з кожного боку.
В результаті приготування все спеції і трави обволікають шматок філе, воно стає дуже ароматним та смачним. Всі соки при такому способі приготування запечатуються всередині.
Злегка остудіть філе і наріжте його скибочками.
Нектарин наріжте тонкими часточками.
Бринзу наріжте кубиками. Бринзу можна замінити сиром фета.
Приготуйте заправку. Змішайте масло, соєвий соус, гірчицю та лимонний сік.
Листя салату промийте, обсушіть і нарвіть руками.
Зверху на листя салату викладіть соковите куряче філе, часточки нектаринів, кубики бринзи. Додайте жменю чорної смородини і полийте салат з філе курки і сиру заправкою. Смачного!
Коментувати