Салат "Смачна морква"

У всіх чоловіків, звичайно, є свої гастрономічні пристрасті. Ось мій чоловік, наприклад, може їсти моркву по-корейськи кожен день і в будь-яких поєднаннях (з грибами, кальмаром, яловичиною і т. д.). Тому, щоб порадувати його, я склала цей салат з ковбасою, корейською морквою і пекінською капустою (рецепт чисто моїх фантазій). Може, комусь стане в нагоді.

Інгредієнти

Морква по-корейськи

  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Морква - 200 г
  • Оцет (столовий) - 1 ст. л.
  • Перець червоний пекучий (пластівці) - 1/4 ч. л.
  • Коріандр (мелений) - 1/2 ч. л.
  • Сіль - 1/4 ч. л.
  • Часник - 1 зуб.
  • Олія - ​​2 ст. л.

Салат

  • Ковбаса (сервелат) - 100 г
  • Огірок (середній) - 1 шт
  • Капуста пекінська (середній качан) - 1/2 шт
  • Кріп

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 2

Спочатку готуємо моркву по-корейськи. Можете відразу готувати і більше, тут дана пропорція для цього салату. Це краще робити заздалегідь, хоча б за 4 години, вона повинна настоятися. У мене свій рецепт, якому навчила мама, я роблю його вже багато років. Моркву миємо, чистимо і натираємо на спеціальній тертці тонкими смужками. Додаємо сіль, злегка перетираємо. Не пересолити! Поливаємо оцтом, перемішуємо.
Додаємо соєвий соус. Гіркою насипаємо зверху червоний пекучий перець пластівцями (не мелений!), мелений коріандр, видавлюємо часник.
На сковороді нагріваємо олію, до появи легкого аромату, і виливаємо це масло на гірку з часнику і спецій. Піде запаморочливий аромат.
Перемішуємо моркву і прибираємо в прохолодне місце мінімум на 4 години.
Для приготування салату: сервелат, огірок та пекінську капусту ріжемо тонкою соломкою. Злегка перемішуємо.
Кладемо на блюдо сервіровки (тарілку).
Зверху кладемо корейську моркву і поливаємо наш салат з корейською морквою і пекінською капустою соком-маринадом, що виділився. Посипаємо кропом. Подаємо салат охолодженим. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі