Цей рецепт салату просто готується і легко з'їдається. Не вигадливий за складом, але смачний і ситний салат з буряка, листя салату і сиром. Можна подати як закуску перед обідом, а можна на вечерю, як самостійну страву.
Інгредієнти
- Буряк (відварний, очищений) - 100 г
- Сир твердий - 50 г
- Маслини (вага без кісточок) - 30 г
- Листя салату / Салат (салатний мікс) - 30/40 г
- Помідори черрі - 30 г
- Олія (будь-яке, яке за смаком) - 1 ст. л.
- Оцет (6%) - 1 ч. л.
- Спеції (сіль, цукор, перець) - за смаком
Кількість порцій: 1
Буряк ретельно промити, відварити, охолодити, очистити, нарізати на тонкі пластини.
Маслини без кісточок нарізати на половинки. Помідори помити, обсушити і нарізати кільцями.
Сир нарізати на кубики середнього розміру.
Листовий салат або мікс промити в проточній воді, обсушити, нарізати або нарвати шматочками. За бажанням можна додати трохи цибулі. Посолити, додати дрібку цукру. Скропити оцтом. Перемішати. Заправити спеціями так, що б вони надали потім смак і буряку.
На тарілку викладаємо пластини буряка, зверху розподілити заправлений салатний мікс. Потім додати помідори, маслини і сир. Цей шар солити не обов'язково, оскільки маслини і сир вже солоні. Поперчити і заправити салат олією. Для любителів більш ситної їжі - можна заправити салат майонезом, в цьому випадку не додавайте оцет. Смачного!
Коментувати