Класичне поєднання смаків: огірка, цибулі та кропу, з легкої перцевої нотою. Легкий овочевий салат для закуски. Добре поєднується з відвареною картоплею і м'ясними стравами, як доповнення.
Інгредієнти
- Огірок - 1 кг
- Цибуля ріпчаста - 0,5 кг
- Кріп (зелень) - 250 г
- Часник (великий) - 2 зуб.
- Сіль (з верхом) - 1 ст. л.
- Цукор (з верхом) - 1,5 ст. л.
- Перець чорний (молотий) - 1/3 ч. л.
- Перець запашний - 5 шт
- Оцет (9%) - 4 ст. л.
- Олія (рафінована) - 4 ст. л.
Час приготування: 120 хвилин
Кількість порцій: 8
Огірки помити і замочити в холодній воді на 2-3 години. Почистити цибулю і часник. Огірки порізати кружальцями завтовшки 3-5 мм., цибулю порізати півкільцями товщиною 2-3 мм., часник порізати пластинками, кріп порубати.
Скласти овочі та зелень в каструлю з товстим дном, додати сіль і цукор. Перемішати і залишити на 1 годину. Додати перці, оцет і масло. Перемішати і залишити на 1 годину.
Поставити каструлю на середній вогонь, довести до кипіння і кип'ятити 5-7 хвилин, помішуючи. (Огірки змінять свій колір).
Розкласти по стерилізованим банкам і закрити стерилізованими кришками. Перевернути, укутати до повного охолодження.
Це базовий рецепт - легко трансформується - змінюючи обсяг і кількість продуктів. Зберігається в кімнатних умовах. Вихід: 1,5-1,7 літра. Через місяць можна пробувати.
Коментарі
ніжинський салат
Минулого року робив за вашим…
Минулого року робив за вашим рецептом. Все було смачно) Цього року знов робитиму.
Коментувати