Хочу поділитися рецептом справжнього Ніжинського смачного салату на зиму, який проводився, і напевно і по зараз проводиться, в м. Ніжин з ніжинських огірочків. Рецепти в інтернеті вивчала, але все не те і не так.. Відразу хочу обмовитися, варити огірки НЕ ТРЕБА, на заводі їх ніхто ніколи не варив, тільки стерилізація! Рецепту салату більше 45 років, перевірений нашою родиною вже в третьому поколінні. Дивовижна закуска, просто салатик до вечері взимку, а так само дивовижно ніжний салат олів'є, який так само багато років робимо тільки з Ніжинським салатом і домашньої бужениною...
Інгредієнти
- Огірок (великі, переростки (але не обов'язково, на смакові якості це не впливає). Єдиний нюанс, краще брати трикамерні огірочки, це саме огірки на засолювання, в них дрібні насіння зазвичай і вони більш м'ясисті.) - 5 кг
- Цибуля ріпчаста (цибуля до огірків йде 1 до 2, тобто на 2 кг огірків - 1 кг цибулі, на 5 кг огірків - 2-2,5 кг цибулі. Можна більше / менше.) - 2 кг
- Сіль за смаком
- Цукор (на 0,5 л. баночку) - 0.5 ч. л.
- Оцет (на 0,5 л. баночку, 9%) - 1 ст. л.
- Олія (на 0,5 л. баночку) - 1 ст. л.
- Лист лавровий (на 0,5 л. баночку) - 1 шт
- Перець чорний (на 0,5 л. баночку) - 6 шт
- Перець духмяний (на 0,5 л. баночку) - 4 шт
- Петрушка (на все, при бажанні) - 1 пуч.
Час приготування: 45 хвилин