А цей оригінальний і дуже смачний салат з буряка і телятини зі смаженої селери я спробувала в одній чайхані. Пробуйте готувати салат з селери. Ділюся своєю смаковою знахідкою!
Інгредієнти
- Телятина - 400 г
- Буряк - 2 шт
- Соєвий соус - 5 ст. л.
- Селера коренева - 300 г
- Огірок - 2 шт
- Морква - 2 шт
- Пюре фруктове (яблучно-абрикосове) - 200 г
Час приготування: 100 хвилин
Кількість порцій: 6
Брусочками нарізаємо телятину (як для азу), буряк і тушкуємо їх до готовності (приблизно півтори години). Незадовго до закінчення тушкування додаємо до них соєвий соус. На фото гуляшна нарізка м'яса, не звертайте уваги, в процесі приготування я це виправила!
Корінь селери будемо готувати за принципом картоплі пай! Щоб він вийшов хрустким!Очищаємо селеру від шкірки і натираємо на тертці для корейської моркви. Подрібнений корінь промиваємо пару раз в холодній воді і видаляємо зайву вологу (я використовую паперові рушники). У сотейнику або в інший глибокому посуді прогреваем достатню кількість рафінованої олії. На вже гарячому маслі обсмажуємо корінь селери строго протягом 3-х хвилин. Потім відразу ж, щоб не пережарити, акуратно (без зайвого масла) шумівкою викладаємо його в салатницю.
Натираємо огірки і моркву. Їх і вже приготовлену телятину з буряком додаємо в салатницю. В якості заправки використовується яблучно-абрикосове пюре! Я додаю дитяче, але ви можете зробити такий соус самі!
Все перемішуємо, заправляємо - і салат з телятини і смаженої селери готовий! Подавати його можна як гарячим, так і холодним! Страву можна прикрасити перепелиними яйцями і листям салату. Смачного!
Коментувати