Салат з буряка

Цей салат з буряка набагато більш різноманітний, ніж ви можете собі уявити. Салати із червоного і вареного, печеного і сирого, свіжого і столового, красного, молодого і маринованого буряка, сиру та капусти, з хрону і шпротів, цибулі та чорносливу, з грецьких горіхів, капусти та моркви, з олією, горіхами і хроном, з квасолі і кукурудзи на олії, з чорносливом і яйцем, з апельсином та сиром фетою, з яблук та сиру фети. Салат з буряка, руколи і апельсина, з плавленого, домашнього та твердого сиру, з бринзи і руколи, з майонезом і без майонезу, як в садочку і в школі для дітей, дитини, для схуднення і похудання, для вагітних і консервація, на святвечір, з яєць і крабових паличок, з огірків квашених і селери. Салати з буряка, картоплі і грибів шампіньйонів, з болгарським перцем і квасолею, з цибулею без майонеза, з плавленого сирка, чернослива і яблука, з авокадо і апельсину, з часником і грибами, з сиру косичка і оселедця, з тунцем і хріном, з курки і лосося, з оселедцем, купками і кубиками, заправка до салату. Тут зібрані рецепти дуже смачних салатів з вареним і сирим, з маринованим буряком. Як зробити, приготувати дієтичний і варений, вітамінний і пісний, маринований і простий, класичний, по корейски і святковий салат з буряка. Тут ви дізнаєтеся які є салати з буряка, оригінальні і святкові, дієтичні і пісні, на святий вечір. Смачний салат із самого буряка і гички, з листя буряка без оцту, з болгарського перцю та смаженої цибулі, з апельсинами і бринзою, червоних варених буряків та квасолі, рецепт салату на зиму, консервований.

Всім любителям буряків хочу запропонувати ще один нескладний, але дуже смачний салат з буряка і часника. Від інших бурякових салатів його відрізняє нарізка всіх продуктів кубиком.

Інгредієнти

  • Буряк (300 г) - 1 шт
  • Огірок маринований - 1 ... 2 шт
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Сир твердий - 80 ..... 100 г
  • Часник - 2 зуб.
  • Майонез - 3 ст. л.
  • Сіль
  • Перець чорний

Успенський піст вже на порозі. Ось знайшла я в книзі пісних рецептів такий салат з буряка сирого. Зацікавилася і вирішила приготувати. Трохи під себе підбудувала і він готовий. Смакота. В піст - саме те! Пісні салати - категорія цього рецепту.

Інгредієнти

  • Буряк - 1 шт
  • Огірок маринований - 3 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Хрін (столовий) - 3 ч. л.
  • Соєвий соус (Kikkoman легкий) - 1 ст. л.
  • Олія рослинна
  • Перець чорний

Не можу сказати що даний салат з буряка і крабових паличок смачніше або може змагатися з "оселедцем під шубою", але то що він виручає в ситуації, коли гості на порозі це точно! Хто не любить поєднання буряка з часником може замінити його запашною травою, наприклад, кінзою. Пікантність цьому простому салату надають копчений сир і часник. Перегорнула подібні салати і закуски, але такого не зустріла.

Інгредієнти

  • Крабові палички - 400 г
  • Сир ковбасний (краще подкопчённий) - 200 г
  • Часник (або кінза 0,5 пучка) - 2 зуб.
  • Буряк (варений середнього розміру) - 2 шт
  • Майонез - 3 ст. л.
  • Сіль (за смаком) - 0,5 ч. л.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 6

Пропоную простий, смачний і корисний салат з буряка вареного (печеного) і кураги. Цей недорогий салат може бути варіантом для пісних днів, якщо замінити сметану на олію.

Інгредієнти

  • Буряк (варений або печений) - 180 г
  • Курага - 10 шт
  • Сіль (щіпка)
  • Мед - 1 ч. л.
  • Вода (окріп) - 30 мл
  • Сметана (у мене крем-фреш) - 1 ст. л.

Час приготування: 10 хвилин

Салат, який я пропоную, підходить для щоденного вжитку. Про корисні властивості і протипоказання можна буде прочитати в додатковій інформації в кінці статті.

Інгредієнти

  • Буряк (запечений- приблизно 250 г) - 1 шт
  • Капуста морська - 1 бан.
  • Яйце куряче (і + 1 для сервірування) - 3 шт
  • Цибуля червона (невелика - 50гр) - 1 шт
  • Гірчиця (зерниста) - 1 ч. л.
  • Хрін (вершковий) - 1 ч. л.
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.

Кількість порцій: 3

Смачний і гострий салат з буряка і часника без майонезу. Буряк покращує травлення, сприяє очищенню крові, печінки і нирок. Перешкоджає утворенню тромбів, видаляє токсини з організму, сприяє схудненню. Часник вбиває практично будь-які мікроби в організмі, стимулює апетит, розріджує кров, сприяє зниженню холестерину і цукру в крові. Гірчиця покращує апетит і травлення, сприяє схудненню і зниження кров'яного тиску, знижує холестерин і цукор в крові. Сметана сприяє розчиненню холестерину в крові, дає силу м'язам, стимулює розумову діяльність. Відсутність майонезу в цьому салаті говорить сама за себе.

Інгредієнти

  • Буряк (червоний) - 2 шт
  • Часник (залежить від величини і смакових пристрастей) - 2...4 зуб.
  • Гірчиця - 2 ч. л.
  • Сметана (15% або 10%) - 2 ст. л.
  • Кислота лимонна - 1 \ 2 ч. л.
  • Сіль

Цей рецепт моєї матусі. Після затяжних свят від салатів мені вже погано, хочеться чогось простіше. Я їх дуже люблю: канапушкі можна і на святковий стіл подати - для різноманітності. Безумовно, це блюдо на любителя, з розряду - салат з сиром. Можливо навіть корисно для організму. Буду рада, якщо комусь сподобається і стане в нагоді.

Інгредієнти

  • Буряк (середнього розміру, краще циліндричної форми, але круглий теж підійде) - 5 шт
  • Цибуля ріпчаста (цибулинки довгасті середнього розміру) - 4 шт
  • Сир твердий (будь-який, який добре плавиться - в моєму випадку "Столичний" білоруський). Якщо любите все солоне, то сир краще брати більш солоним, тому що сир в рецепті - єдине джерело солі) - 200 г
  • Петрушка (для прикраси, можна замінити будь-якою іншою зеленню за смаком, або використовувати сушену зелень) - 1 пуч.
  • Олія (для змазування дека) - 2 ст. л.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 4

Я люблю сирий буряк, та й кажуть, корисний він для організму, хоча я і не роблю з корисності культу. Я готую різні варіації салатів з сирого буряка. Цей рецепт "супер корисний" - йде з йогуртовою заправкою, яка включає, зокрема, оливкову олію та інші корисності. Дуже добре підходить для легкого сніданку. Але, найголовніше - салат смачний. На мій погляд він вдало поєднує солодкість буряка з кислинкою йогурту, помідорів і лимонного соку. Пекучий перець і часник надають пікантність (в ранковій версії часник доводиться опускати). Сподіваюся, що комусь ще сподобається.

Інгредієнти

  • Буряк (сирий) - 1/4 шт
  • Помідор (діаметром близько 8 см) - 1/2 шт
  • Часник - 1 зуб.
  • Перець червоний пекучий (я беру дуже гострий перець - хабаньеро, відрізаю 4 колечка, шириною 1 мм - він може бути червоний або оранжевий)
  • Петрушка (гілочки) - 4
  • Йогурт (я беру грецький знежирений йогурт без араматізаторов) - 2 ст. л.
  • Оливкова олія - 1 ст. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Сіль

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 1

Приємний і свіжий салат з печеного буряка. Спочатку я скептично поставилася до поєднання буряка і цитруса, а даремно! Спасибі моїй ліні - вінегрет робити не дуже-то хотілося. Був знайдений легкий в приготуванні салат з буряка і грейпфрута. Спробуйте!

Інгредієнти

  • Буряк - 1 шт
  • Грейпфрут (великий червоний. Можна замінити помело) - 1/3 шт
  • Листя салату / Салат (будь-який, який Вам подобається) - 1 пуч.
  • Фундук - 6 шт
  • Оливкова олія (+ сіль і перець за бажанням)

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 3

Салат з буряка і перловки. Можна подати і як салат і як гарнір. У ньому багато вітамінів, адже перловка так корисна. Її обов'язково потрібно включати в свій раціон. А в поєднанні з буряком і зеленню - просто суцільна користь. Цей салат без майонезу виходить дуже цікавим за смаком і текстурою, запрошую на дегустацію!

Інгредієнти

Основні інгредієнти

  • Крупа перлова - 70 г
  • Буряк (запечений або варений, близько 300 гр.) - 1 шт
  • Цибуля зелена - 4 гілочки
  • Кріп - 5-6 гілочки

Інгредієнти для заправки

  • Олія - ​​40 мл
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Гірчиця - 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 4

Звічні продукти для цього салату із запеченого буряка і квасолі, приготовані мною не звичним способом, зроблять його яскравим і з новими смаковими відчуттями. Назва страви походить від французького соусу вінегрет (від фр. Vinaigre - то, що скропили оцтом). Ось я і запрошую Вас приготувати овочі, присмачити їх оцтом, деякі класичні інгредієнти замінити і прикрасити своє меню пікантним овочевим салатом - вінегретом.

Інгредієнти

  • Буряк (великий) - 1 шт
  • Квасоля (темно-червона відварена) - 1 скл.
  • Морква - 1 шт
  • Картопля - 4 шт
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Баклажан - 2 шт
  • Помідор - 2 шт
  • Маслини (обсяг склянки 250) - 2/3 скл.
  • Масло оливкове
  • Оцет (6%) - 1 ст. л.
  • Спеції (сіль, цукор, перець чорний мелений)
  • Зелень (петрушка)
  • Лимон (сік) - 1/2 шт

Цей вітамінний салат без мяса ми з мамою готували все моє дитинство. Він дуже подобався нашої сім'ї. Тепер я сама дружина і мама і теж готую цей салат. І коли батьки приходять в гості, то, поїдаючи цей салат з буряка, ми часто згадуємо часи мого дитинства...

Інгредієнти

  • Буряк (варений, розмір з кулак) - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста (маленька головка) - 1 шт
  • Огірок солоний (невеликий) - 2 шт
  • Майонез (або 20% сметана) - 2 ст. л.

Пропоную буряковий салат з яким можна імпровізувати. У цей салат з чорносливом можна додавати на ваш смак часник, горіхи, заправляти олією, натуральним йогуртом, сметаною... Готувати швидко, якщо попередньо відварити буряк.

Інгредієнти

  • Буряк (великі бульби) - 3 шт
  • Яблуко (велике, бажано кисле) - 1 шт
  • Часник (за смаком) - 3 зуб.
  • Олія (будь-яке за смаком) - 3 ст. л.
  • Чорнослив (попередньо помити) - 10 шт

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 5

Цей рецепт салату просто готується і легко з'їдається. Не вигадливий за складом, але смачний і ситний салат з буряка, листя салату і сиром. Можна подати як закуску перед обідом, а можна на вечерю, як самостійну страву.

Інгредієнти

  • Буряк (відварний, очищений) - 100 г
  • Сир твердий - 50 г
  • Маслини (вага без кісточок) - 30 г
  • Листя салату / Салат (салатний мікс) - 30/40 г
  • Помідори черрі - 30 г
  • Олія (будь-яке, яке за смаком) - 1 ст. л.
  • Оцет (6%) - 1 ч. л.
  • Спеції (сіль, цукор, перець) - за смаком

Кількість порцій: 1

"Легка і дуже смачна заміна традиційним майонезним стравам" - так говорить про свій салат з гранатом один знайомий шеф-кухар. Не знаю, наскільки це відповідає дійсності, я розкуштувати цей салат не змогла. А ось чоловік був в захваті.

Інгредієнти

  • Буряк (3-4 шт. середнього розміру)
  • Гранат - 1 шт
  • Кінза (нарізана) - 0.5 скл.
  • Перець чилі (засушений) - 2 шт
  • Сік лимонний (3-4 ст. л.)
  • Оливкова олія (2-3 ст. л.)
  • Рукола - 1 пуч.
  • Сіль за смаком

Сьогодні я з вітамінним, яскравим і смачним салатом з буряка, капусти і цибулі "Зимовий". Він простий у приготуванні, корисний для здоров'я, збалансований за смаком, підійде до багатьох других страв. Пригощайтеся!

Інгредієнти

  • Буряк (середній) - 2 шт
  • Капуста квашена - 100 г
  • Огірок маринований (невеликі) - 4 шт
  • Цибуля ріпчаста (маленька головка) - 1 шт
  • Перець чорний (мелений) - 1/3 ч. л.
  • Зелень (кріп або петрушка) - 5 гілочок
  • Олія - ​​4 ст. л.
  • Часник - 1 зуб.

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 6