Рецепт з рисом і шпротами

Пропоную приготувати простий, але від цього не менш смачний салат з рисом і овочами зі шпротами.

Інгредієнти

  • Рис - 100 г
  • Шпроти (у мене 160 г, можна більше) - 1 бан.
  • Перець болгарський (великий) - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста (середнього розміру) - 1 шт
  • Морква (варена, середнього розміру) - 3 шт
  • Майонез - 200 г
  • Яйце куряче (варені) - 3 шт
  • Сіль за смаком

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 8

Відварити рис. Стакан (250 мл) підсоленої води довести до кипіння, покласти промитий рис, накрити кришкою і варити на маленькому вогні до випарювання води. Слідкуйте, щоб рис не підгорів, на дні має залишитися трохи води, вона потім вбереться. Вимикаємо вогонь і залишаємо рис до охолодження. Далі викладаємо салат на сервірувальний посуд шарами, кожен шар промазуємо майонезом. Шар зі шпротами я не змащувала. Щоб салат вийшов рівним, я використовувала бортик від рознімної форми для випічки. Першим шаром кладемо рис.
Шпроти подрібнити (можна розім'яти виделкою), слив попередньо масло, викласти на рис.
Моркву натерти на крупній тертці і викласти наступним шаром.
Далі кладемо дрібно нарізану цибулю. Якщо хочете позбутися від зайвої гіркоти, залийте нарізану цибулю окропом, дайте постояти 15-20 хв. Воду злийте і дайте цибулі охолонути.
Далі йде шар дрібно нарізаного перцю.
І завершальним шаром будуть натерті на крупній тертці яйця. Можна взяти більше яєць і окремо викласти жовтки і білки. Мені попалися яйця з блідим жовтком, тому я поклала все разом.
Відправляємо салат з рисом в холодильник на пару годин, щоб він просочився, обережно знімаємо бортик і прикрашаємо за смаком.
Смачного і святкового настрою!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі