Салат "Рибки в ставку"

Дорогі мої, від щирого серця вітаю вас з Новим роком! Я розумію, що страви до святкового столу вже готові. Але я хочу привітати Вас зі святом цим ситним і цікавим рецептом - салат з картоплі в мундирах зі шпротами! Я думаю, що ви знайдете йому застосування! Подібний є в інтернеті, але мій відрізняється способом приготування, послідовністю шарів і подачею!

Інгредієнти

  • Шпроти (150 г) - 1 бан.
  • Картопля (200 г) - 2 шт
  • Морква (150 г) - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста (50 г) - 1 шт
  • Майонез (120 г)
  • Сир твердий (можна замінити плавленим сирком (попередньо потримавши його в морозилці хвилин 10. Буде теж смачно) - 100 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Сіль (щіпка)
Зварену в "мундирах" картоплю і відварену моркву остудити і натерти на крупній тертці
Відварені яйця і твердий сир також натерти на крупній тертці.
Маленьку цибулину дуже дрібно нарізати.
У шпрот відрізати хвостики і відкласти в сторону.
Шпроти (без масла) гарненько розім'яти виделкою. Масло не виливати!
Взяти блюдо і почати формувати салат. Перший шар - це морквина. Зверху нанести майонезну сіточку.
Потім картопля. Трохи присолити. Зверху на неї полити масло зі шпрот.
Потім викласти шпроти. Ви запитаєте, чому не можна було відразу розім'яти шпроти з маслом? Відповідаю: коли картоплю окремо полити олією, вона краще просочиться. Зверху рибку посипаємо цибулею і наносимо майонезну сіточку.
Додаємо яєчний шар і також наносимо майонезну сіточку.
Потім покриваємо сиром. Більш рясно змащуємо майонезом. Після цього беремо шпротні хвостики і вставляємо вертикально в салат. Ставимо в холодильник на пару годин для просочення!
Салат з картоплі в мундирах зі шпротами готовий. Смачного кожен день, не тільки в свята!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі