За мотивами салату "Снігова королева"

Відмінні багатошарові топ салати, які, я думаю, ви пробували не один раз. Взагалі "Снігову королеву" прийнято готувати на свята. Я сьогодні зробила імпровізацію цього салату. Цей салат з крабових паличок буду подавати кожному окремо в стаканах для віскі. Вони об'ємні і салат шарами чудово поміститься в них. Ще в "Снігову королеву" продукти натирають на тертці. Я не дуже люблю натерті продукти в салатах, а краще для мене, щоб все було порізано невеликим кубиком. Цей топ салат я буду готувати ні з шинкою, а замість неї візьму ковбасу сиро-копчену з індички. Горіхи теж не принципово які брати. Замість волоських горіхів, я взяла кедрові. Пробуємо!

Інгредієнти

маринад для цибулі

  • Вода - 2 ст. л.
  • Оцет (у мене виноградний 7%) - 2 ст. л.
  • Сіль - 0.5 ч. л.
  • Цукор - 1 ч. л.

для салату

  • Цибуля ріпчаста (маленька цибулина) - 1 шт
  • Сирок плавлений (хорошої якості) - 1 шт
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Яблуко - 1 шт
  • Ковбаса (сиро-копчена з індички, в ідеалі-шинка) - 100 г
  • Крабові палички - 5 шт
  • Майонез
  • Горіхи (будь-які, у мене кедрові) - 2 ст. л.

для подачі

  • маслини
  • ковбаса

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 3

Цибулю потрібно порізати дрібно і замаринувати на хвилин 15 в маринаді, зробленому з суміші води, оцту, цукру і солі. Яйця варимо круто. Для цього салату я буду використовувати майонез Провансаль. Порізала крабові палички і ковбасу дрібним кубиком. Відправила в салатник.
Заправила майонезом і перемішала.
Білки відділяємо від жовтків. Жовток порубаний заправляємо майонезом. Окремо заправляємо половину дрібно рубаного білка, а половину залишаємо на самий верхній шар не помазаним.
Салат я буду подавати в склянках для віскі. На самий низ викладаємо сирок плавлений порізаний невеликим кубиком, далі-шар жовтка, заправленого майонезом. З цибулі зливаємо маринад. Я використовувала для цього ситечко. На жовток викладаємо цибулю мариновану.
На цибулю-шар крабових паличок з ковбасою, потім-шар яблука. Яблуко теж порізала дрібними кубиками. Знову-шар ковбаси з паличками.
Далі - шар горіхів.
На горіхи-промазаний майонезом дрібно рубаний білок і самий верх салату-просто білок. Салат готовий!
Потрібно салат відправити на трохи в холодильник настоятися.
Подаємо! Самий святковий салат до дня народження з найдавніших пір, зроблений з доступних всім інгредієнтів! Салат "Снігова королева", просто чудовий варіант смачного святкового блюда. Якщо його робити на застілля, то краще за все збільшити кількість інгредієнтів і викласти салат шарами в роз'ємну форму приблизно D-18 або 20 см.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі