Рецепт з буряка, фети і ківі

Пропоную рецепт салату з запеченого буряка: він корисніший, ніж варений. Я запікаю буряк в фользі в духовці, коли випікаю хліб. За рахунок такого способу термічної обробки в ній збережеться значно більше вітамінів і корисних речовин. У запеченого буряка смак незрівнянний, не порівнянний з відвареним. Салат з буряка ніжний, з легкою кислинкою ківі.

Інгредієнти

салат

  • Буряк (печений) - 100 г
  • Фета - 40 г
  • Петрушка - 2 гіл.
  • Ківі (стиглий) - 1/2 шт

соус

  • Гірчиця (зерна) - 1/4 ч. л.
  • Оцет (винний) - 1 ч. л.
  • Оливкова олія - ​​3 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
Готуємо соус. Гірчицю, оливкову олію, винний оцет, сіль і чорний перець змішати (збити) в баночці до стану емульсії.
Щоб в буряках залишилися всі корисні речовини, хвостик, бадилля і шкірку не зрізайте. Добре промийте під проточною водою, оберніть щільно харчовою фольгою. Запікати буряк слід при температурі 200 градусів, приблизно 1-1,5 години - великі бульби, середні - 40 хв. Готовність буряка можна перевірити, проткнув його зубочисткою.
Буряк очистити і нарізати невеликими кубиками. Фету і ківі нарізати кубиками.
Заправити салат соусом.
Додати подрібнену петрушку.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі