Пропоную приготувати смачний салати без майонезу з ківі і буряка, свіжої зелені, багатий вітамінами і мінеральними речовинами. Ківі бажано взяти недозрілий, його кислота збалансує солодкість буряка. Пригощайтеся!
Інгредієнти
для салату
- Буряк - 1 шт
- Цибуля червона - 1 шт
- Зелень (будь-яка) - за смаком
- Ківі (переважно недозрілий, кислий) - 1 шт
- Горіхи (волоські, арахіс, кешью) - за смаком
для заправки
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Цукор - 1/2 ч. л.
- Соєвий соус (солодкий) - 1...2 ст. л.
- Перець чорний - 1/4...1/2 ч. л.
- Сіль (при необхідності) - за смаком
- Бальзамик (бальзамічний крем) - за смаком
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 2
Приготувати необхідні інгредієнти.
Буряк добре вимити, відварити. Можна запекти буряк в шкірці в мікрохвильовій печі або духовці до готовності. Остудити, очистити шкірку і нарізати невеликими кубиками.
Приготувати маринад. У миску додати цукор (не обов'язково), соєвий соус (я використовувала солодкий соєвий соус), мелений перець, оливкову олію, бальзамічний крем. Добре збити.
Буряк перемішати з маринадом і дати постояти при кімнатній температурі.
Червону цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями. Обдати гарячою водою і замаринувати в оцті або лимонному соці. Я замаринувала в виноградному.
Зелень сполоснути водою, обсушити і нашаткувати. Зелень можна взяти будь-яку, яка вам більше до смаку. У мене петрушка.
Ківі очистити від шкірки і нарізати кубиками або скибочками. При бажанні можна залишити кілька тонких скибочок для прикраси салату. Ківі для цього салату краще підходить твердий і кислий.
Горіхи обсмажити на сухій сковороді, остудити і крупно порубати ножем.
До буряка додати червону цибулю, зелень і ківі. Акуратно перемішати. При необхідності посолити і поперчити. Для пікантності можна додати часник. Викласти в салатник, зверху посипати горіхами. Смачного!
Коментувати