Салати без майонезу

Дешеві і дієтичні, дуже смачні і святкові, літні і овочеві, прості і легкі, весняні і зимові, цікаві і добрі, сучасні і свіжі, новорічні салати без майонезу і м'яса, на новий рік 2018, 2019 і 2020, на день народження, із пекінської капусти і крабових паличок, рецепт з пекінки і печінки, з овочів і кукурудзи, з курячих сердечок і язика, з серця і буряка, з квасолі і курки. Овочеві рецепти салатів без майонезу, з пекінською капустою і куркою, з оселедцем і тунцем, з корейською морквою, з моркви, заправки до салатів, соуси для салатів, рецепти українською. Готуйте і насолоджуйтеся!

Влітку хочеться подати легкі і швидкі страви, тому варто подивитися, як приготувати легкий овочевий салат без майонезу. Заправка на рослинній олії підкреслює смак всіх інгредієнтів. Для приготування цього літнього салату з сиром досить лише підготувати і змішати всі інгредієнти, тому що для заправки використовується тільки лимонний сік і рослинне масло. Раджу вам взяти саме фіолетову цибулю, вона солодка і буде краще поєднуватися з іншими інгредієнтами. Оливкову олію можна замінити соняшниковою рафінованою олією без запаху, а твердий сир - сиром фета. Цей літній салат виходить досить ситним і відмінно підійде в якості перекусу. Готуйте легкі салати без майонезу.

Інгредієнти

  • Сир твердий - 150 г (або фета)
  • Помідори - 4 шт
  • Цибуля фіолетова - 1 шт
  • Чорні оливки - 1 шт (баночка)
  • Базилік - 1 пуч.
  • Петрушка - 1 пуч.
  • Сік лимона - 1 ст. л.
  • Олія - ​​3-5 ст. л.
  • Сіль за смаком

Кількість порцій: 3

Настала весна, замість сонця і відлиги на вулиці сніг і холод. А хочеться тепла, вітамінів і сонячного настрою. Ми перейшли на овочі. І вам пропоную спробувати цей гарнір - рагу. Надзвичайно свіжий, легкий і по-справжньому весняний салат без майонезу! Пригощайтеся.

Інгредієнти

  • Цибуля червона - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Баклажан - 1 шт
  • Помідор - 5 шт
  • Мед - 2 ст. л.
  • Імбир (маринований імбир) - 1 ст. л.
  • Лайм (сік) - 2 ст. л.
  • Сіль
  • Насіння соняшнику - 2 ст. л.
  • Насіння льону (якщо є) - 1 ст. л.
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Часник - 2 зуб.
  • Кінза - 0,5 пуч.
  • Горіхи кедрові (за бажанням) - 2 ст. л.

Час приготування: 35 хвилин

Кількість порцій: 4

Давайте спробуємо об'єднати східний кускус з нашими продуктами. Солоний хрусткий огірочок, пряна брусниця, ароматний кріп і запашна соняшникова олія. Відчуваєте аромат? Ідеально всім на вечерю, в Пост, для вегетаріанців. А для м'ясоїдів буде чудовий гарнір до качки або дичини! Рецепт із серії - салати з олією без майонезу.

Інгредієнти

  • Кус-кус - 100 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 1 зуб.
  • Огірок солоний - 1 шт
  • Брусниця (мочена) - 4 ст. л.
  • Кріп (зелень) - 3 гілочки
  • Сіль
  • Перець чорний
  • Масло рослинне (для смаження цибулі) - 2 ст. л.
  • Соняшникова олія (нерафінована) - 1 ст. л.

Час приготування: 50 хвилин

Пікантно, просто чудово! Салат з болгарським перцем, морквою без майонезу на подушці з булгура.

Інгредієнти 

для салату

  • Булгур (ємністю 200 мл.) - 1 скл.
  • Оливкова олія - ​​1 ст. л.
  • Морква (або 1 шт велика) - 2 шт
  • Огірок - 1 шт
  • Перець болгарський (червоний) - 1 шт
  • Часник - 2 зуб.

для заправки

  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Оцет (7%, за смаком, можна 2 ст л) - 1 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Гірчиця - 1 ч. л.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 3

Такі салати я називаю "а-ля ресторанний". Тут немає майонезу, звичного перемішування. Салат з листя салату і куркою з сиром досить свіжий і оригінальний на смак з делікатною заправкою. Фотографії, можливо, не передають всієї краси салату. Для того, щоб зрозуміти, про що я говорю, просто потрібно його спробувати. Готуйте салат з куркою, він смачний.

Інгредієнти

  • Листя салату / Салат (нейтральний за смаком.) - 200 г
  • М'ята (тільки листя) - 1 пуч.
  • Горіхи волоські - 30 г
  • Сир м'який (з блакитною пліснявою) - 100 г
  • Грудка куряча - 1 шт
  • Яблуко - 1 шт
  • Цибуля червона - 0,5 шт
  • Масло вершкове - 40 г
  • Сіль
  • Цукор (щедра) - 1 пуч.
  • Оливкова олія (заправка) - 90 мл
  • Мед (заправка) - 1 ч. л.
  • Сік лимонний - 2 ст. л.

Час приготування: 25 хвилин

Кількість порцій: 2

Дуже пікантний, соковитий і при цьому ситний салат з бринзою без майонезу зі смаком манго і м'яти. Багато овочів і прянощів. Чудо салатик вийшов! Спробуйте цей рецепт салату, він смачний!

Інгредієнти

салат

  • Листя салату / Салат - 1 пуч.
  • Кінза - 0,5 пуч.
  • Перець болгарський (великий) - 1 шт
  • Перець чилі (якщо великий - 1/2) - 1 шт
  • Манго - 1 шт
  • Огірок (середніх розмірів) - 1 шт
  • Імбир (розміром з волоський горіх) - 1 шт
  • Бринза - 100 г

Соус

  • Гірчиця (середньо-гостра) - 2 ч. л.
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Сік лимонний - 1 ч. л.
  • Базилік (сухий) - 1/2 ч. л.
  • М'ята (суха) - 1/2 ч. л.

Смачний салат з баклажанів і індичого філе. Спонтанно, але виявилося дуже смачно! Рецепт придуманий на ходу з "того, що було", але не обійшлося без класики жанру. Спасибі синочку, який не відмовився від індички. Крім індички в головних ролях: баклажан, морква, болгарський перець, часник, зелень. Смачний салат без майонезу! Готуйте салат з руколою, це смачно. Запрошую до столу…

Інгредієнти

  • Індичка - 150 г
  • Баклажан (невеликий) - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Перець болгарський - 0,5 шт
  • Часник - 1 зуб.
  • Оливкова олія (для смаження і заправки) - 100 мл
  • Рукола
  • Соус - 4 ст. л.
  • Кінза

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 8

Мені він сподобався незвично пряним і одночасно кисло-солодким смаком, в поєднанні з хрусткою морквиною. На сайті є морквяні салати, але вони відрізняються від цього і набором інгредієнтів і способом приготування, і, відповідно, смаком. Тому я вирішив поділитися цим рецептом пряного салату з морквою без майонезу в мікрохвильовці. Я трохи модифікував оригінальний спосіб приготування, використовував один з моїх улюблених прийомів - приготування невеликої кількості овочів в мікрохвильовці. А результат вийшов, на мій погляд, навіть трохи цікавіше - морквина НЕ виварюється, а зберігає всі соки, тому смак вийшов більш насичений. Звичайно, можна сказати, що це не салат, а морква зі спеціями, але мені здається, що навіть в такому формулюванні це потрапляє в розділ недорогих салатів. Це блюдо можна подавати як салат, закуску або гарнір до м'ясної страви.

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 3

Інгредієнти

  • Морква (велика) - 3 шт
  • Кумин (мелений) - 1 ст. л.
  • Коріандр (мелений) - 1 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Оливкова олія (рафінована - для смаження) - 3 ст. л.
  • Оцет (винний білий) - 1 ст. л.

Корисний, ситний, швидкий в приготуванні і зовсім недорогий салат хочу представити вашій увазі. На обід, вечеря, як перекус він чудово вгамує голод і порадує око яскравими кольорами. Поспішаю поділитися чудовою ідеєю, як приготувати смачний салат без майонезу з овочів і кіноа. Поєднання цієї ніжної крупи з найрізноманітнішими овочами і найпростішої заправкою обов'язково припаде до смаку багатьом. В даному випадку для пікантності додан гострий перець, але цілком можна обійтися і без нього. Якщо час дозволяє, залиште цей салат з огірка на годинку перед подачею, він буде ще смачніше і соковитіше.

Інгредієнти

  • Кіноа - 1 скл.
  • Вода - 2 скл. (але краще на 1/4 склянки менше)
  • Оливкова олія - ​​4 ст. ложки
  • Оцет - 1 ст. ложка (рисовий або винний)
  • Морква - 1 шт
  • Огірок - 1 шт
  • Червона цибуля - 1/2 шт
  • Солодкий перець - 1 шт
  • Гострий перець - за смаком
  • Помідор - 1-2 шт
  • Зелена цибуля, сіль - за смаком

Кількість порцій: 4

Салат з сезонних коренеплодів з пікантною заправкою. Рецепт дуже корисного і смачного овочевого салату з буряка без майонезу.

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 4

Інгредієнти

  • Морква (80 г) - 1 шт
  • Редька (80 г) - 1/2 шт
  • Дайкон (80 г) - 1/3 шт
  • Буряк (80 г) - 1/2 шт
  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Оцет - 1 ч. л.
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Перець червоний пекучий
  • Часник - 1 зуб.

У моєї колеги на роботі день народження в кінці березня. І щороку в цей день вона накриває стіл, який повністю складається з дуже цікавих пісних салатів і закусок. Цього разу було 5 варіантів частувань, одним з яких я ділюся з вами! Салат з категорії - салати без майонезу. Готуйте салат з горошком. Смачного!

Інгредієнти

  • Сочевиця (зелена) - 100 г
  • Кускус - 50 г
  • Перець солодкий червоний - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Рукола - 50 г
  • Горошок зелений - 50 г
  • Бульйон (овочевий) - 50 мл
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Насіння гарбузове - 2 горст.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 6