Приготуйте смачний салат зі свинячим язиком і цікавою пікантною заправкою на святковий стіл. Цей салат в корзинках і тарталетках виходить дуже ситним і красивим. Свинячий язик жирніше яловичого, завдяки чому салати зі свинячим язиком ніжніші і поживні. Салати як зі свинячого, так і з яловичого язика вважаються святковими стравами, які найкраще імпонують для столів зі спиртними напоями.
Інгредієнти
для салату:
- Язик свинячий (відварений - 150 г) - 1 шт
- Яйце куряче - 2 шт
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Печериці - 100 г
- Огірок солоний - 3 шт
- Сир твердий - 100 г
- Цибуля зелена
- Олія (для смаження)
заправка для салату:
- Майонез - 4 ст. л.
- Йогурт - 60 г
- Соєвий соус - 1 ст. л.
- Хрін - за смаком
- Перець чорний (мелений) - за смаком
для прикраси салату:
- Сир твердий
- Зелень
- Тарталетка - 11 шт
Свинячий язик миємо і ставимо варитися в підсоленій воді. Потім очистити язик і дати охолонути. Нарізати тоненькою соломкою і відправити в миску.
Зварити курячі яйця. Очистити і нарізати теж соломкою. Відправляємо в миску.
Ставимо на вогонь сковороду, наливаємо трохи олії і будемо обсмажувати дрібно нарізану цибулю.
Також дрібно нарізаємо печериці та відправляємо їх до злегка обсмаженої цибулі.
Цибулю і гриби перекласти в миску, щоб вони охололи.
Нарізаємо соломкою солоні огірки і відправляємо в миску.
На великій тертці натерти твердий сир і відправити в миску.
Дрібно нарізати пір'я зеленої цибулі, додати в миску до інших інгредієнтів, а також додаємо остиглі гриби зі смаженою цибулею.
Тепер приготуємо заправку для салату: в майонез додаємо йогурт, перемішуємо.
Потім додаємо 1 ст. л. соєвого соусу, хрін і чорний мелений перець за смаком. Все добре перемішати.
Заправка для салату готова.
До приготовленого салату додаємо заправку і все перемішуємо.
Салат готовий.
Тепер залишилося його красиво прикрасити і подавати до столу. Салат я буду подавати в тарталетках. Тарталетки наповнити салатом, зверху прикрасити салат натертим сиром, гілочкою кропу і помідором черрі. Ви можете прикрасити салат на свій смак. Смачного!
Коментувати