Рецепт з кабачків або патисонів на зиму

Дуже схоже за смаком на ЛЕЧО! Звичайно, це не лечо в повному розумінні цього слова, але за смаком дуже навіть нагадує той радянський лечо, що випускала угорська фірма «Глобус». А якщо не порівнювати, то це просто шалена смачна штукенція. Можу з упевненістю сказати СМАЧНО. З будь-яким гарніром, рисом, макаронами, гречкою і т. і. Патисони замінюють кабачки. Пригощайтеся, це і, правда, надзвичайно смачно! Вихід 4 літрові банки і маленький хвостик.

Інгредієнти

  • Помідор - 2 кг
  • Перець болгарський - 1.5 кг
  • Кабачок (або патисони) - 1.5 кг
  • Олія - ​​200 мл
  • Оцет (яблучний) - 100 мл
  • Цукор - 100 г
  • Сіль - 2 ст. л.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 4

Для цього салату з успіхом можна використовувати патисони.
Або кабачки, або суміш. Як урожай дозволить.
Патисони або кабачки, навіть вже немолоді, а літні, почистити, звільнити від насіння і нарізати кубиками.
Перець очистити від насіння і плодоніжок і нарізати соломкою.
Помідори подрібнити в блендері або пропустити через м'ясорубку.
У велику (тільки не алюмінієву) каструлю викласти помідорне пюре, поставити на вогонь, як тільки маса закипить, покласти в неї перець і патисони.
Додати сіль і цукровий пісок, влити олію. Варити 15-20 хвилин.
В кінці варіння влити яблучний оцет.
Готовий продукт розкласти в стерилізовані банки, простерилізувати 20 хвилин, закатати, перевернути догори дном до повного охолодження. Я звикла стерилізувати по одній банці в каструлі, до чого ж клопітно.
А як виявляється зручно в духовці стерилізувати. Супер!
Зате як смачно!
Спробуйте! Може і вам сподобається?

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі