Салат болгарський на зиму

Ці зимові смачні салати ми готуємо вже більше 20 років. В цьому році зробила 1,5 порції. Він дуже красивий на вигляд і незвичайний на смак. Вариться він в приблизно 1 годину. Спробуйте цей салат з олією, не пошкодуєте!

Інгредієнти

  • Морква (порізати кружечками) - 2 кг
  • Перець болгарський (нарізати соломкою) - 2 кг
  • Помідор (повинні бути стиглими, нарізати довільно) - 3 кг
  • Капуста цвітна (можна замінити білокачанною, нашаткувати. Якщо кольорова, разбрать на суцвіття) - 0,5 кг
  • Петрушка (беремо разом з корінням) - 200 г
  • Цукор - 300 г
  • Сіль - 120 г
  • Олія соняшникова - 400 г
  • Лист лавровий - 3-4 шт
  • Перець чорний (горошок) - 10-15 шт
  • Оцет (взяти 9%) - 120 мл
  • Часник (3-4 великі головки) - 3-4 шт

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 12

Маринад: масло, оцет, сіль, цукор та 100 грам води закип'ятити.
Покласти коріння петрушки і моркву. Варити на слабкому вогні 30-35 хвилин.
Потім додаємо капусту і варимо 5 хвилин.
Додаємо помідори і варимо 5 хвилин.
Перець кладемо в киплячу масу і варимо 10 хвилин.
В останню чергу додаємо дрібно нарізаний часник, лавровий лист, перець горошок, зелень петрушки.
Даємо закипіти і зимовий салат готовий. Розкласти по банках, закатати і перевернути догори дном до повного охолодження.
Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі