Простий і смачний рецепт овочевого салату на зиму! Салат готується з огірків, капусти, помідорів, солодкого перцю, моркви і цибулі. Яскравий смаковий калейдоскоп на вашому столі до будь-якого гарніру! Зберігається салат в погребі чи в коморі. Із зазначеної кількісті вихід 6 банок по 800 мл.
Інгредієнти
- Помідор - 1.5 кг
- Капуста білокачанна / Капустa - 0.5 кг
- Морква - 0.5 кг
- Огірок - 0.5 кг
- Перець болгарський - 0.5 кг
- Цибуля ріпчаста - 0.5 кг
- Цукор - 100 г
- Сіль (за смаком) - 40 г
- Олія - 150 мл
- Оцет - 70 мл
- Перець чорний
- Лист лавровий
1. Кружками нарізати моркву, огірки, нашаткувати капусту, півкільцями нарізати цибулю, перець порізати соломкою, помідори нарізати часточками.
2. У каструлю налити частину рослинного масла, викласти шарами овочі і залити зверху маслом, що залишилося. Накрити кришкою і поставити каструлю на плиту, довести до кипіння.
3. Коли салат закипить додати цукор, сіль, лавровий лист і чорний перець, додати оцет і добре перемішати салат. Накрити кришкою і варити 5 хвилин.
4. Через 5 хвилин зняти каструлю з плити і розкласти салат по стерилізованих банках, сік, що залишився розлити по банках з салатом. Прикрити банки кришками, поставити банки з салатом в каструлю, дно якої потрібно застелити рушником. Залити гарячою водою, так щоб банки були по плечики в воді, простерилізувати 8 хвилин з моменту закипання, обсяг моїх банок 800 мл.
5. Дістати банки з салатом з каструлі, закатати кришки, перевернути догори дном і укутати ковдрою. Залишити в такому вигляді до повного охолодження.
Зберігати салат в погребі чи в коморі.
Смачного!
2. У каструлю налити частину рослинного масла, викласти шарами овочі і залити зверху маслом, що залишилося. Накрити кришкою і поставити каструлю на плиту, довести до кипіння.
3. Коли салат закипить додати цукор, сіль, лавровий лист і чорний перець, додати оцет і добре перемішати салат. Накрити кришкою і варити 5 хвилин.
4. Через 5 хвилин зняти каструлю з плити і розкласти салат по стерилізованих банках, сік, що залишився розлити по банках з салатом. Прикрити банки кришками, поставити банки з салатом в каструлю, дно якої потрібно застелити рушником. Залити гарячою водою, так щоб банки були по плечики в воді, простерилізувати 8 хвилин з моменту закипання, обсяг моїх банок 800 мл.
5. Дістати банки з салатом з каструлі, закатати кришки, перевернути догори дном і укутати ковдрою. Залишити в такому вигляді до повного охолодження.
Зберігати салат в погребі чи в коморі.
Смачного!
Коментувати