Дуже мені захотілося повернути з небуття полбу - найдавніша культура, яка колись годувала все людство, і так незаслужено забута... Але спасибі нинішній моді на здорове харчування - вона повернулася на прилавки наших магазинів. Правда вже в вигляді іноземки полби... Довелося перечитати купу статей і рецептів близькосхідної кухні, де жито любима і шанована досі. В результаті вийшов цей чудовий салат з овочів та полби, де горіхово-землистий смак пшениці поєднується з гострувато-пряним смаком овочів і східних приправ. Салати без майонезу - категорія рецепту.
Інгредієнти
- Полба (спельта) - 1,5 скл.
- Перець болгарський - 1 кг
- Сік томатний (або такий же обсяг перекручених томатів) - 1 л
- Баклажан - 1 кг
- Морква - 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста - 0,5 кг
- Олія - 0,5 скл.
- Оцет (6% яблучний) - 100 мл
- Сіль (з гіркою) - 2 ст. л.
- Цукор (з гіркою) - 4 ст. л.
- Хмелі-сунелі - 2 ч. л.
- Перець червоний пекучий (мелений) - 1 ч. л.
- Перець чорний (мелений) - 1 ч. л.
- Вода - 1 скл.
Час приготування: 60 хвилин