Салат "Помідори з цибулею"

Цей рецепт чудесного зимового салату з помідорів мені дістався від дружини двоюрідного брата! Коли я його вперше спробувала не могла піти з гостей не зажадавши рецепта! У ньому прекрасно все, навіть розсіл, до речі, за нього ми взагалі завжди б'ємося! Рецепт із серії - консервація салатів.

Інгредієнти

  • Помідор (цей салат ріжеться в банки, тому помідори йдуть приблизно 1 кг на 1 л. банку)
  • Цибуля ріпчаста (цибулю додаєте за бажанням. Приблизно 1: 2 співвідношення помідорів до цибулі)
  • Вода (вода з якої робиться розсіл розрахована на 5 літрових банок салату) - 6 скл.
  • Сіль (в воду для розсолу) - 2 ст. л.
  • Цукор (в воду для розсолу) - 6 ст. л.
  • Перець духмяний (в воду для розсолу) - 6 шт
  • Часник (1 зубчик часнику розрахований на 1 л. банку і кладеться на дно банки) - 5 зуб.
  • Оцет (відповідно по 2 ст. л. оцту (9%) безпосередньо в кожну 1.л. банку, перед тим як заливати розсолом і ставити стерилізувати) - 10 ст. л.
  • Соняшникова олія (відповідно по 1 ст. л. соняшникової олії безпосередньо в кожну 1 л банку, перед тим як заливати розсолом і ставити стерилізувати) - 5 ст. л.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 5

Помідори промити.
Цибулю почистити від лушпиння і теж промити.
На дно сухої стерилізованої банки (1 л) покласти зубчик часнику (я брала півлітрові банки, тому що все літрові у мене до цього моменту закінчилися).
Порізати дольками помідори (приблизно на 4 частини) і покласти в банку. Помідори повинні бути не дозрілі, тому що ми їх будемо стерилізувати, і вони можуть розповзтися. У мене помідори черрі.
Цибулю порізати півкільцями (знову ж з того що брала помідори черрі, я і маленьку цибулю беру (різала кільцями), воно гармонійно виглядає.
У банку шарами викладаємо помідори / цибулю / помідор / цибулю до тих пір, поки банка не буде заповнена.
Далі готуємо розсіл. Його можна і паралельно готувати, але є шанс що вода може википіти, і тоді не вистачить розсолу. На 6 ст. води. 2 ст. л солі, 6 ст. л цукру, 6 шт. перцю духмяного.
У кожну банку влити 1 ст. л олії 2 ст. л оцту і залити гарячим маринадом. Поставити стерилізувати (з моменту закипання води) 7 хвилин. Краще в каструлю наливати теплу воду, що б банка не тріснула.
Після стерилізації банку закрутити, перевернути і укутати до повного охолодження. А взимку насолодитися цим прекрасним зимовим салатом. Консервуйте салати на зиму!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі