Сьогодні я вам розповім і покажу як приготувати дуже смачний і корисний салат з квасолі з овочами в томатному соку на зиму. Квасолевий салат дуже ситний і його можна вживати як самостійну страву, і як гарнір до інших страв. У даній консервації НЕ використовується ні оцет ні цукор, і салат прекрасно зберігається не тільки в погребі, а й в квартирі.
Інгредієнти
- Квасоля (близько 390г) - 2 склянки
- Цибуля ріпчаста (очищена) - 1 кг
- Морква (очищена) - 1 кг
- Перець солодкий червоний (очищений) - 1 кг
- Помідор - 4.1 кг
- Перець чорний - 5 шт
- Перець запашний - 2 шт
- Лист лавровий - 1 шт
- Соняшникова олія - 0.5 л
- Сіль за смаком
Час приготування: 240 хвилин
Квасолю замочуємо на 2 години, промиваємо і варимо в мультиварці-скороварці 40 хв. режим «Гасіння». Готово! Зливаємо рідину і залишаємо в каструлі. Стерилізуємо банки 0,5 л - 5 хв. Миємо, чистимо, ріжемо овочі: цибулю - півкільцями, моркву тремо на крупній тертці, перець ріжемо соломкою. На розігріту сковороду виливаємо олію, нагріваємо і висипаємо усю цибулю - тушкуємо 10 хв до готовності цибулі, потім всипаємо всю моркву - тушкуємо 10 хв. до готовності моркви, потім тушкуємо перець - 5 хвилин. Готову овочеву суміш і зварену квасолю висипаємо в томатний сік і проварюємо 10-15 хв. Готово! Розливаємо по банках, перевертаємо і вкутуємо. Зберігаємо в квартирі або погребі. Готуємо томатний сік: Помідори пропускаємо через м'ясорубку, доводимо до кипіння і кип'ятимо 5 хв, збираємо піну, додаємо перці і лавровий лист і проварюємо 10-15 хв. Готово! Смачної всім консервації!
Коментувати