Рецепт з квасолею і овочами на зиму

Сьогодні я вам розповім і покажу як приготувати дуже смачний і корисний салат з квасолі з овочами в томатному соку на зиму. Квасолевий салат дуже ситний і його можна вживати як самостійну страву, і як гарнір до інших страв. У даній консервації НЕ використовується ні оцет ні цукор, і салат прекрасно зберігається не тільки в погребі, а й в квартирі.

Інгредієнти

  • Квасоля (близько 390г) - 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста (очищена) - 1 кг
  • Морква (очищена) - 1 кг
  • Перець солодкий червоний (очищений) - 1 кг
  • Помідор - 4.1 кг
  • Перець чорний - 5 шт
  • Перець запашний - 2 шт
  • Лист лавровий - 1 шт
  • Соняшникова олія - 0.5 л
  • Сіль за смаком

Час приготування: 240 хвилин

Квасолю замочуємо на 2 години, промиваємо і варимо в мультиварці-скороварці 40 хв. режим «Гасіння». Готово! Зливаємо рідину і залишаємо в каструлі. Стерилізуємо банки 0,5 л - 5 хв. Миємо, чистимо, ріжемо овочі: цибулю - півкільцями, моркву тремо на крупній тертці, перець ріжемо соломкою. На розігріту сковороду виливаємо олію, нагріваємо і висипаємо усю цибулю - тушкуємо 10 хв до готовності цибулі, потім всипаємо всю моркву - тушкуємо 10 хв. до готовності моркви, потім тушкуємо перець - 5 хвилин. Готову овочеву суміш і зварену квасолю висипаємо в томатний сік і проварюємо 10-15 хв. Готово! Розливаємо по банках, перевертаємо і вкутуємо. Зберігаємо в квартирі або погребі. Готуємо томатний сік: Помідори пропускаємо через м'ясорубку, доводимо до кипіння і кип'ятимо 5 хв, збираємо піну, додаємо перці і лавровий лист і проварюємо 10-15 хв. Готово! Смачної всім консервації!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі