Дуже яскравий, корисний і смачний салат з олією. Готується швидко. Солодкість і аромат гарбуза відтіняє вершково-солоний смак сиру, свіжості додає рукола, а заправка з лимонним соком дає легку кислинку. Салат з руколи дуже смачний, спробуйте.
салат
- Рукола - 100 г
- Гарбуз - 300 г
- Спеції (зіра, коріандр, перець чорний, сіль - опціонально)
- Оливкова олія - 1 ст. л.
- Фета - 100 г
- Насіння (у мене кунжут, але можна замінити на більш улюблені.) - 1 ч. л.
- Часник - 2 зуб.
заправка
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Сік лимонний - 1 ст. л.
- Мед - 1 ч. л.
- Спеції (перець чорний, сіль) за смаком
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 2
Нарізати гарбуз скибочками завтовшки 2-3 сантиметри, видалити насіння і м'яку серцевину.
З обох сторін приправити пелюстками часнику, коріандром, зирой, перцем і сіллю. Застелити деко пергаментом, викласти гарбуз, злегка змастити оливковою олією. Запікати в духовці, розігрітій до 180 градусів, 10-15 хвилин.
Гарбуз має стати м'яким, але зберегти форму.
Змішати інгредієнти для заправки і збити їх виделкою до однорідності.
Готовому гарбузу дати трохи охолонути, зрізати шкірку і нарізати кубиками. Розподілити рукколу по тарілках, викласти зверху шматочки гарбуза і кубики фети. Полити заправкою.
Салат подавати теплим. Можна прикрасити кунжутом, обсмаженим насінням або горішками. Смачної вам осені!
Коментувати