Салат із запеченим гарбузом і фетою

Дуже яскравий, корисний і смачний салат з олією. Готується швидко. Солодкість і аромат гарбуза відтіняє вершково-солоний смак сиру, свіжості додає рукола, а заправка з лимонним соком дає легку кислинку. Салат з руколи дуже смачний, спробуйте.

салат

  • Рукола - 100 г
  • Гарбуз - 300 г
  • Спеції (зіра, коріандр, перець чорний, сіль - опціонально)
  • Оливкова олія - ​​1 ст. л.
  • Фета - 100 г
  • Насіння (у мене кунжут, але можна замінити на більш улюблені.) - 1 ч. л.
  • Часник - 2 зуб.

заправка

  • Оливкова олія - ​​3 ст. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Мед - 1 ч. л.
  • Спеції (перець чорний, сіль) за смаком

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 2

Нарізати гарбуз скибочками завтовшки 2-3 сантиметри, видалити насіння і м'яку серцевину.
З обох сторін приправити пелюстками часнику, коріандром, зирой, перцем і сіллю. Застелити деко пергаментом, викласти гарбуз, злегка змастити оливковою олією. Запікати в духовці, розігрітій до 180 градусів, 10-15 хвилин.
Гарбуз має стати м'яким, але зберегти форму.
Змішати інгредієнти для заправки і збити їх виделкою до однорідності.
Готовому гарбузу дати трохи охолонути, зрізати шкірку і нарізати кубиками. Розподілити рукколу по тарілках, викласти зверху шматочки гарбуза і кубики фети. Полити заправкою.
Салат подавати теплим. Можна прикрасити кунжутом, обсмаженим насінням або горішками. Смачної вам осені!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі