Салат із запеченого гарбуза

Пропоную салат з печеного гарбуза і фети. Ці дешеві салати готуються швидко і з доступних продуктів. Виходить чудове поєднання м'якого гарбуза і фети з кисло-солодкою заправкою. Насіння прекрасно доповнюють салат.

Інгредієнти

салат

  • Гарбуз (чиста вага-сирого, у мене сорт Хоккайдо) - 300 г
  • Фета - 100 г
  • Оливкова олія - ​​1 ст. л.
  • Спеції
  • Сіль
  • Насіння (у мене суміш, можна взяти тільки гарбузове) - 2 ст. л.

заправка

  • Мед - 1 ст. л.
  • Оцет (у мене винний або якийсь інший) - 1 ст. л.
  • Оливкова олія - ​​3 ст. л.
  • Сіль
  • Перець духмяний
  • Перець червоний пекучий

додатково

  • Зелень (у мене базилік і петрушка) - 4 гілочки
Гарбуз почистити від насіння і шкірки, нарізати на невеликі шматочки. Злегка присолити, додати спеції, червоний перець.
Форму або лист застелити папером для випічки, змастити олією. Гарбуз викласти рівним шаром. Запікати в розігрітій духовці від 180С до 200С 15-20 хв., Гарбуз повинен стати м'яким.
Для заправки змішати оливкове масло з оцтом, ретельно збити, щоб вийшла емульсія, додати мед, сіль і перець за смаком. Ще раз все ретельно збити.
Фету нарізати на невеликі шматочки або розкришити.
Насіння обсмажити на сухій сковороді.
Готовий гарбуз викласти на блюдо, додати фету, зелень, чорний перець.
Заправкою полити салат.
Посипати насіння. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі