Рецепт осіннього, ситного і смачного теплого салату з фетою і гарбузом.
Інгредієнти
для салату
- Гарбуз - 100 г
- Бекон (смужок) - 6 шт
- Соєвий соус - 1 ст. л.
- Перець чорний
- Коріандр
- Листя салату - 1 пуч.
- Фета - 30 г
для граноли
- Пластівці вівсяні - 40 г
- Горіхи (у мене волоські) - 20 г
- Насіння льону - 1 ст. л.
- Соєвий соус - 1 ст. л.
- Мед - 1 ст. л.
- Сік - 2 ст. л.
для заправки
- Оливкова олія - 50 мл
- Соєвий соус - 1 ст. л.
- Гірчиця (зерниста) - 1 ч. л.
- Сік лимонний - 1 ч. л.
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 1
Духовку розігріти до 130 С. Для граноли змішати пластівці, насіння льону та горіхи. Додати апельсиновий сік, соєвий соус, мед і перемішати. Викласти на деко. Сушити в духовці приблизно 30 хвилин, помішуючи. Зберігати гранолу в закритому контейнері. Гарбуз нарізати пластинками.
Гарбуз замаринувати в суміші соєвого соусу, часнику, чорного перцю та коріандру.
Обернути пластинки гарбуза в бекон, запекти в духовці до м'якості гарбуза.
На тарілку викласти салатні листя, зверху запечений гарбуз. Потім раскрошенний сир фета. Для заправки змішати всі інгредієнти. Заправити наш салат з гарбузом і посипати гранолу. Смачного!
Коментувати