Салат із запеченим гарбузом і кале

Якщо вам до душі легкі, корисні та смачні салати з олією, то в кулінарну скарбничку рекомендую додати цей класний рецепт. Зовсім нескладний, яскравий і пікантний салат з печеного гарбуза напевно вам сподобається. Пробуйте! Гарбуз - дуже вдячний овоч, який відмінно підходить і для основних страв, і для закусок або салатів. В даному випадку цей вітамінний салат прекрасно поєднується з зеленню і сушеними ягідками журавлини. Насичена заправка стане відмінним завершальним елементом. Погляньте, як приготувати салат з печеного гарбуза і кале, і ви неодмінно захочете повторити його на своїй кухні.

Інгредієнти

  • Гарбуз - 500-600 г (очищений)
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Шніт-цибуля - 1-2 ст. л.
  • Капуста кале - 1 пуч.
  • Сушена журавлина - 1/3 скл.
  • Пармезан, сіль і перець - за смаком

Заправка

  • Мед - 1 ст. л.
  • Гірчиця - 1/2 ст. л.
  • Лимон - 1 шт
  • Винний оцет - 1-1.5 ст. л.
  • Оливкова олія - ​​3/4 скл.
  • Сіль і перець - за смаком

Кількість порцій: 4-6

Час приготування: 1 ч. 0 хв

Очистіть гарбуз, наріжте його невеликими кубиками. З'єднайте з шніт-цибулею і оливковою олією. Викладіть на деко і відправте в розігріту духовку.
Запікайте до рум'яності і м'якості приблизно 20-30 хвилин, в залежності від розміру шматочків і якості гарбуза.
Остигнутий до кімнатної температури гарбуз з'єднайте з кале і сушеною журавлиною. Додайте сіль і перець, перемішайте. Приготуйте заправку з гірчиці, соку і цедри лимона, меду, оцту і оливкового масла, солі і перцю. Полийте наш салат з печеного гарбуза заправкою і доповніть пармезаном. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі