Якщо вам до душі легкі, корисні та смачні салати з олією, то в кулінарну скарбничку рекомендую додати цей класний рецепт. Зовсім нескладний, яскравий і пікантний салат з печеного гарбуза напевно вам сподобається. Пробуйте! Гарбуз - дуже вдячний овоч, який відмінно підходить і для основних страв, і для закусок або салатів. В даному випадку цей вітамінний салат прекрасно поєднується з зеленню і сушеними ягідками журавлини. Насичена заправка стане відмінним завершальним елементом. Погляньте, як приготувати салат з печеного гарбуза і кале, і ви неодмінно захочете повторити його на своїй кухні.
Інгредієнти
- Гарбуз - 500-600 г (очищений)
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Шніт-цибуля - 1-2 ст. л.
- Капуста кале - 1 пуч.
- Сушена журавлина - 1/3 скл.
- Пармезан, сіль і перець - за смаком
Заправка
- Мед - 1 ст. л.
- Гірчиця - 1/2 ст. л.
- Лимон - 1 шт
- Винний оцет - 1-1.5 ст. л.
- Оливкова олія - 3/4 скл.
- Сіль і перець - за смаком
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 ч. 0 хв
Очистіть гарбуз, наріжте його невеликими кубиками. З'єднайте з шніт-цибулею і оливковою олією. Викладіть на деко і відправте в розігріту духовку.
Запікайте до рум'яності і м'якості приблизно 20-30 хвилин, в залежності від розміру шматочків і якості гарбуза.
Остигнутий до кімнатної температури гарбуз з'єднайте з кале і сушеною журавлиною. Додайте сіль і перець, перемішайте. Приготуйте заправку з гірчиці, соку і цедри лимона, меду, оцту і оливкового масла, солі і перцю. Полийте наш салат з печеного гарбуза заправкою і доповніть пармезаном. Смачного!
Коментувати