Салат з гарбузом

Салат з гарбузом нескладний у приготуванні, але в той же час значно перевершує за смаком багато звичних страв. Яскравий осінній салат з печеного гарбуза. Ситний вітамінний салат з гарбузом цілком замінить будь-який гарнір до мяса або курки.

Рецепт осіннього, ситного і смачного теплого салату з фетою і гарбузом.

Інгредієнти

для салату

  • Гарбуз - 100 г
  • Бекон (смужок) - 6 шт
  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Перець чорний
  • Коріандр
  • Листя салату - 1 пуч.
  • Фета - 30 г

для граноли

  • Пластівці вівсяні - 40 г
  • Горіхи (у мене волоські) - 20 г
  • Насіння льону - 1 ст. л.
  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Мед - 1 ст. л.
  • Сік - 2 ст. л.

для заправки

  • Оливкова олія - ​​50 мл
  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Гірчиця (зерниста) - 1 ч. л.
  • Сік лимонний - 1 ч. л.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 1

Якщо вам до душі легкі, корисні та смачні салати з олією, то в кулінарну скарбничку рекомендую додати цей класний рецепт. Зовсім нескладний, яскравий і пікантний салат з печеного гарбуза напевно вам сподобається. Пробуйте! Гарбуз - дуже вдячний овоч, який відмінно підходить і для основних страв, і для закусок або салатів. В даному випадку цей вітамінний салат прекрасно поєднується з зеленню і сушеними ягідками журавлини. Насичена заправка стане відмінним завершальним елементом. Погляньте, як приготувати салат з печеного гарбуза і кале, і ви неодмінно захочете повторити його на своїй кухні.

Інгредієнти

  • Гарбуз - 500-600 г (очищений)
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Шніт-цибуля - 1-2 ст. л.
  • Капуста кале - 1 пуч.
  • Сушена журавлина - 1/3 скл.
  • Пармезан, сіль і перець - за смаком

Заправка

  • Мед - 1 ст. л.
  • Гірчиця - 1/2 ст. л.
  • Лимон - 1 шт
  • Винний оцет - 1-1.5 ст. л.
  • Оливкова олія - ​​3/4 скл.
  • Сіль і перець - за смаком

Кількість порцій: 4-6

Час приготування: 1 ч. 0 хв

Це дуже легкий і швидкий салат із сирого гарбуза. Іноді роблю вранці, на швидку руку. На подив багатьох, в тому числі і мене (раніше) - їсти сирий гарбуз можна і навіть дуже приємно. Головне - правильне поєднання. З яблуком, по-моєму, гарбуз дуже добре поєднується, воно надає салату свіжий і кисло-солодкий смак. Ці пісні салати можна вживати на сніданок або як десерт і використовувати різні заправки - або без заправок зовсім (як я часто і роблю). Гарбуз і яблуко можна нарізати (як я описую) або натирати.

Інгредієнти

  • Гарбуз (я беру мускатний гарбуз, тому, що його легко купити, але можна брати будь-який.) - 100 г
  • Яблуко - 1/2 шт
  • Сік лимонний (за бажанням) - 1 ст. л.
  • Мед (за бажанням) - 1 ч. л.

Час приготування: 5 хвилин

Кількість порцій: 1

У нашій родині ми дуже любимо цей салат з печеного гарбуза за унікальне поєднання смаків і ароматів. Поєднання спецій в цьому салаті створює неповторний пряний аромат, а поєднання солодкуватого смаку печеного гарбуза зі злегка гірким смаком кульбаби, кислинкою лимонного соку і ароматом кінзи створює унікальний смаковий букет. Наявність сочевиці в цьому пісному салаті надає йому ситність. Я використовую зелену французьку сочевицю, тому-що вона не сильно розварюється. Якщо не можна купити зелену французьку сочевицю - напевно можна спробувати замінити її червоною, але треба дуже акуратно її зварити - щоб вона не перетворилася в кашу - краще недоваріть. Ще один інгредієнт - листя кульбаби. Вони володіють гіркуватим смаком. Якщо немає можливості купити листя кульбаби - можна спробувати замінити їх іншою зеленню з гіркуватим смаком - наприклад руколою. Цей салат без мяса з печеного гарбуза може подаватися як окрема страва або як гарнір до різноманітних м'ясних і рибних страв.

Інгредієнти

  • Гарбуз (я беру мускатний гарбуз, тому, що його можна купити цілий рік, але підійде будь-яка інша) - 1 шт
  • Сочевиця (я беру зелену французьку сочевицю, тому, що вона не сильно розварюється) - 200 г
  • Зелень (листя кульбаби або інша зелень з гіркуватим смаком) - 1 пуч.
  • Кінза - 1 пуч.
  • Оливкова олія - ​​12 ст. л.
  • Сік лимонний - 4 ст. л.
  • Паприка солодка - 4 ст. л.
  • Кумин - 4 ст. л.
  • Базилік (сушений) - 4 ст. л.
  • Кардамон (мелений) - 1 ст. л.
  • Шавлія (мелений) - 1 ч. л.
  • Сіль - 1 ст. л.

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 12

Пропоную салат з печеного гарбуза і фети. Ці дешеві салати готуються швидко і з доступних продуктів. Виходить чудове поєднання м'якого гарбуза і фети з кисло-солодкою заправкою. Насіння прекрасно доповнюють салат.

Інгредієнти

салат

  • Гарбуз (чиста вага-сирого, у мене сорт Хоккайдо) - 300 г
  • Фета - 100 г
  • Оливкова олія - ​​1 ст. л.
  • Спеції
  • Сіль
  • Насіння (у мене суміш, можна взяти тільки гарбузове) - 2 ст. л.

заправка

  • Мед - 1 ст. л.
  • Оцет (у мене винний або якийсь інший) - 1 ст. л.
  • Оливкова олія - ​​3 ст. л.
  • Сіль
  • Перець духмяний
  • Перець червоний пекучий

додатково

  • Зелень (у мене базилік і петрушка) - 4 гілочки

Приготуйте цей теплий салат з гарбуза і овочів. Я постійно шукаю цікаві комбінації овочів. Намагаюся готувати для сім'ї так, щоб поєднувати страви зі свіжих овочів - овочеві салати і страви з приготованих овочів з гарнірами з круп. Цього разу вирішив спробувати комбінацію: гарбуз, цукіні і солодкий перець. І ця комбінація не розчарувала мене! Вийшло дуже приємне, м'яке і, разом з тим, свіже поєднання. Крім цього, страва вийшла дуже яскрава і мальовнича. Овочі я запікав до стану аль денте - так що невелика хрустінка і надає ефект свіжості. Наявність гарбуза надає деяку ситність цієї страви.

Інгредієнти

  1. Гарбуз (вага зазначена для неочищеного гарбуза) - 1500 г
  2. Цукіні - 600 г
  3. Перець солодкий червоний - 1 шт
  4. Цибуля ріпчаста - 1 шт
  5. Часник - 4 зуб.
  6. Спеції (я брав італійські спеції, але можна брати прованські трави або будь-яку комбінацію за смаком) - 2 ст. л.
  7. Кумін - 2 ч. л.
  8. Перець білий - 1 ч. л.
  9. Сіль
  10. Цукор
  11. Перець червоний пекучий (я беру сушений перець пластівцями) - 1 ч. л.
  12. Оливкова олія (я беру оливкову олію для смаження - гарячого віджимання, рафінована, яке не горить) - 100 мл

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 10