Салат "Лист папороті"

За часів нашої молодості був відомий такий салат з м'ясом. Ситний, не клопіткий і красивий салат з яловичини. Поряд з величезною різноманітністю новинок, він і зараз одним з перших зникає зі столу. Хто з ним знайомий - пропоную згадати, а хто чує вперше - приготуйте, він гідний вашої уваги.

Інгредієнти

  • Яловичина (відварна) - 150 г
  • Цибуля біла - 1/2 шт
  • Огірок маринований (середній) - 1 шт
  • Соус-маринад (соєвий соус) - 1 ч. л.
  • Оцет (6%) - 1 ст. л.
  • Майонез - за смаком
  • Гірчиця (зерниста) - за смаком

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 3

Час приготування зазначено без урахування відварювання яловичини. М'ясо повинно бути вареним і повністю охолодженим. Також приготувати і інші необхідні продукти. Цибулю нарізати пір'ями. Викласти в піалу.
Влити в цибулю оцет і соєвий соус - маринад. У класичному рецепті використовується тільки оцет, але маринад не зіпсує, тільки прикрасить і збагатить смак салату. Перемішати і залишити на 5 - 10 хвилин.
Яловичину нарізати на тонкі, довгі брусочки, по волокнам. Викласти в салатник.
Подібним чином нарізати огірок і додати до м'яса.
Викласти цибулю з маринадом в салатник і перемішати.
Можна вже зараз заправити майонезом і гірчицею, перемішати і подавати. Але ми ж готуємо фуршетну подачу. Салат розкласти по креманках.
Прикрасити сіточкою майонезу і гірчицею. Подати до фуршетного столу, не забудьте запропонувати прилади та серветки. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі