Смачний теплий салат з солодкого болгарського перцю, яловичини і смаженої цибулі і свіжого, спеціально підготовленого огірка можна подати як гарячу закуску до вечері або легкий обід. Злегка просолений огірок, смажена яловичина з овочами, кислинка лимона і прянощі соєвого соусу дозволяють отримати тонкий витончений смак. Запрошую спробувати!
Інгредієнти
- Яловичина (можливо використовувати інше м'ясо) - 250 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Перець болгарський (невеликий) - 1 шт
- Огірок (свіжий довгоплідний ~ 200 г) - 1 шт
- Часник - 1 зуб.
- Спеції (коріандр, червоний мелений перець гострий або солодкий на смак) - 1 ч. л.
- Соєвий соус - 2 ст. л.
- Сік лимонний - 1 ст. л.
- Олія - 2 ст. л.
Час приготування: 25 хвилин
Кількість порцій: 2
Для початку готуємо огірок. Миємо його і нарізаємо тонкими довгими стрічками ножем для чищення овочів. Засипаємо сіллю і залишаємо на 15 хвилин. Яловичину нарізаємо вздовж волокон тонкими скибочками, краще ріжеться трохи підморожена яловичина, а потім поперек волокон нарізаємо тонкими стрічками. Цибулю шаткуємо тонкими півкільцями, перець нарізаємо соломкою.
На розігріту сковороду наливаємо трохи рослинного масла, викладаємо м'ясо і смажимо до випаровування рідини. Потім додаємо ще пару столових ложок рослинного масла, викладаємо цибулю і смажимо, перемішуючи, 1-2 хвилини. Додаємо соломку перцю, вливаємо соєвий соус і смажимо ще 2 хвилини. Знімаємо з вогню, накриваємо кришкою.
Віджимаємо з огірка зайвий сік, засипаємо спеціями і рубаним часником, перемішуємо.
Викладаємо те що обсмажили в гарячому вигляді на огірок, додаємо лимонний сік.
Вимішуємо наш салат з яловичини, викладаємо на тарілку, присипаємо улюбленої зеленню і подаємо. Смачного!
Коментувати