Тайський теплий салат з яловичиною

Вы любите азіатську кухню? Поспішаю поділитися з вами чудовою і зовсім нескладної ідеєю, як приготувати тайський теплий салат з яловичини. Рекомендую обов'язково повторити рецепт салату в домашніх умовах. Інгредієнти цієї страви досить прості. Єдине, чого може не виявитися, - це рибний соус і кхао-кхуа. Перший інгредієнт тільки шукати в магазинах, а ось останній можна зробити вдома. Для цього сухий рис викладіть на сковороду і обсмажте хвилин 15, помішуючи. Остудіть і подрібніть в ступці. Ось і все. Блюдо гостре, пікантне і дуже поживне. Відмінно підійде як рецепт салату на весілля. Спробувати точно варто!

Інгредієнти

  • Яловичина - 500 г
  • Соєвий соус - 1.5 ст. ложки
  • Мелений чорний перець - 1 ч. ложка
  • Рибний соус - 2 ст. ложки
  • Пластівці чилі - 1-1.5 ч. ложки
  • Сік лайма - 1.5-2 ст. ложки
  • Шалот - 4-5 шт
  • Зелень - 1 пучок (зелена цибуля, петрушка, м'ята)
  • Кхао-кхуа - 1 ст. ложка (мелений смажений рис)

Кількість порцій: 4

Час приготування: 45 хв

Ось інгредієнти, які ми будемо використовувати.
Яловичину (ідеально - стейки) вимийте і висушіть паперовою серветкою.
Додайте соєвий соус і мелений перець. Залиште хвилин на 10.
За цей час можна вичавити сік лайм, очистити і подрібнити шалот.
Яловичину відправте на гриль або сковороду і смажте стейки до бажаного ступеня обсмаження. Зніміть з вогню і наріжте тонкими скибочками.
Вимийте і висушіть зелень. З'єднайте з м'ясом, рибним соусом, пластівцями чилі, соком лайма, подрібненою цибулею. Додайте кхао-кхуа і перемішайте акуратно.
Теплий тайський салат з яловичиною в домашніх умовах готовий. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі