Красивий рецепт з маринованимі огірками

Незвичайний по оформленню салат з яловичини і маринованих огірків можна готувати на будь-який святковий стіл. Цей салат дивно красивий з оформлення і дуже смачний. Я готувала цей салат на Новий рік. У цьому салаті є два секрету - це соус і цибуля. Що стосується соусу, він готується на основі йогурту, а для цибулі готується інший маринад. В результаті виходить дуже незвичайний салат з огірків, який ідеально підійде для святкового столу.

Інгредієнти

  • Яловичина - 300 г
  • Яйця - 2-3 шт
  • Сир - 150 г
  • Цибуля - 1 шт
  • Свіжий огірок - 1 шт
  • Маринований огірок - 1 шт
  • Свіжий кріп - 20 г
  • Йогурт - 200 г
  • Часник - 2 зуб.
  • Гірчиця - 1 ч. ложка
  • Сіль і спеції - за смаком

Кількість порцій: 3-6

Час приготування: 19 ч. 0 хв

Заздалегідь відваріть яловичину і охолодіть її. На цей раз у мене був ростбіф, але можна брати вирізку. Відваріть заздалегідь яйця і теж остудіть їх в холодній воді. Я завжди нарізаю все інгредієнти, а потім тільки викладаю їх. Сир потрібно натерти на крупній тертці, а огірки нарізати соломкою.
Ще цей салат з яловичиною і маринованими огірками називають "Вінок", тому він і презентується особливим способом: в середину поставте круглу форму (у мене - це перечниця), а навколо викладайте салат. Ще один секрет цього салату і моя особиста рада - не використовуйте звичайний майонез, а зробіть смачний соус: чистий йогурт змішайте з подрібненим дрібно часником і спеціями (у мене це паприка, італійські трави, сіль і перець). Отже, викладаємо яловичину і поливаємо соусом.
Зверху викладаємо нарізані свіжі огірки і знову поливаємо соусом.
Потім викладаємо солоні огірки і мариновану цибулю. Я мариную цибулю на ніч: оцет змішую з сіллю, цукром і гірчицею і скроплюю цибулю. Ретельно перемішую і залишаю на ніч в холодильнику. На огірки викладаємо цибулю.
Останні шари - яйця і сир. Не забувайте кожен шар промащувати соусом.
Зверху прикрашаємо свіжими гілочками кропу і витягуємо нашу формочку. Бажано, щоб наш салат з яловичини постояв хоча б годину в холодильнику. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі