Рецептів з кальмарами безліч, пропоную вам один з варіантів салату з кальмарів. Блюдо універсально, можна подавати як гарячю, так і холодну закуску, що важливо для святкового столу. Готуйте овочеві салати на святковий стіл, це смачно.
Інгредієнти
- Соєвий соус (2 ст. л. в начинку і 1 ст. л. для обмазки) - 3 ст. л.
- Кальмар (близько 600 гр) - 3 шт
- Морква (невелика) - 1 шт
- Перець болгарський - 1/2 шт
- Цибуля ріпчаста - 1/2 шт
- Горошок зелений - 100 г
- Олія (2 ст. л. для смаження і 1/2 ст. л. для обмазки форми) - 2,5 ст. л.
- Сметана (або вершки) - 1 ст. л.
- Коріандр (мелений) - 1/2 ч. л.
- Перець чилі (пластівці) - 1/4 ч. л.
- Листя салату / Салат (для подачі)
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 4
Беремо моркву, цибулю, болгарський перець, миємо, чистимо. Буде гарно, якщо візьмете перець різного кольору. Однаковими кубиками ріжемо овочі. Також беремо зелений горошок, у мене морожений.
На гарячу сковороду наливаємо олію і на середньому вогні 2 хвилини обсмажуємо цибулю і моркву.
Додаємо болгарський перець і зелений горошок і ще 2 хвилини обсмажуємо на середньому вогні.
Наливаємо в овочі соєвий соус. Додаємо мелений коріандр і пластівці перцю чилі, перемішуємо, прибираємо з вогню. Овочі повинні залишатися напівсирими.
Кальмар чистимо, це можна зробити заздалегідь. Одну тушку кальмара ріжемо кубиками і кладемо до овочів. Зазвичай для цього використовую "браковану". Перемішуємо начинку.
Щільно набиваємо начинкою тушки кальмара. Скріплюємо зубочисткою.
Кладемо фарширований кальмар в форму змащену маслом. Змішуємо сметану або вершки з соєвим соусом. Змащуємо тушку фаршированого кальмара сметаною з соєвим соусом, ставимо в нагріту до 200 градусів духовку і запікаємо до золотистого кольору 20 хвилин. Не пересушити!
Подаємо фарширований кальмар на листі салату, як гаряче блюдо або холодну закуску. Смачного!
Коментувати