Листковий салат "Насолода"

Складно уявити собі будь-яке свято на Великдень без єдиного салату на столі. Цікаві листковиі салати з горошком і смаженими шампіньйонами прикрасять будь-які святкові столи як салати на Пасху, а їх смак сподобається всім вашим гостям. Покроково оформлений рецепт цього салату на святковий стіл допоможе вам швидко і просто приготувати страву для своїх гостей.

Інгредієнти

  • Свіжі шампіньйони - 500 г
  • Морква - 1 шт
  • Курячі яйця - 3 шт
  • Картопля - 3 шт
  • Свіжі огірки - 3 шт
  • Плавлений сирок - 2 шт
  • Зелений горошок - 1 бан.
  • Майонез - 1 уп.
Спочатку займіться підготовкою грибів. Шампіньйони добряче промийте, зніміть з капелюшків брудну плівку і дуже дрібно покрошить.
Підсмажте гриби на сковороді. Щоб вони добре присмажилися, спочатку викладіть їх на розпечену сковороду, при цьому сковороду змащувати олією не потрібно. Коли гриби пустять рідину, дочекайтеся, поки вона випарується, і лише потім додайте рослинну олію. Підрум'яньте шампіньйони з усіх боків, при цьому постійно помішуючі їх дерев'яною лопаткою.
Відваріть яйця, картоплю та моркву. Поки вони варяться, дрібно порубайте 2 свіжих огірка. 1 огірочок залиште для прикраси салату. Плавлені сирки подрібніть на дрібній тертці. Яйця і овочі остудіть, очистіть і пропустіть через дрібну тертку.
Далі, займіться складанням салату. Для цього візьміть широкий піднос і викладіть на нього у вигляді кола смажені гриби.
Змастіть шампіньйони майонезом і викладіть на них картоплю. При цьому кожен шар салату не забувайте промащувати майонезом.
Наступний шар - дрібно порубані свіжі огірки.
На огірки викладіть натерті плавлені сирки. Не забувайте змащувати шари.
Далі укладіть подрібнену варену моркву.
Передостанній шар грибного салату - зелений горошок.
Горошок промажьте майонезом і посипте тертими яйцями. Останній шар змащувати майонезом не потрібно.
Тепер можна зайнятися декором листкового салату.
Для цього, огірок наріжте на тонкі пластини і акуратно викладіть на салат. Постарайтеся їх трохи зігнути, щоб вони краще виглядали на блюді. Салат до святкового столу на день народження готовий. Подавати до столу його потрібно з овочевою нарізкою. Листковий салат з смаженими шампіньйонами, приготований за цим рецептом, виходить ситним і калорійним. Він прекрасно підходить до тушкованої або вареної картоплі. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі