Салати на Великдень, Пасху

Як зробити святкові і цікаві, дешеві і смачні, нові і вкусні, легкі і недорогі, мясні і оригінальні, прості і вишукані салати на Великдень, на Пасху. Дізнайтеся які салати і закуски приготувати на великодні свята. Рецепти салатів до великодня з ананасом, новинки для великоднього столу. Весняні велікодні салати на свято Пасхи.

Соковитий, свіжий, пікантний - цими епітетами можна охарактеризувати цей салат з куркою копченою і маринованих грибів. А оригінальна заправка лише підкреслить цей незвичайний смак. Можна приготувати на Пасху, це смачно.

Інгредієнти

Салат

  • Копчена грудка - 150 г
  • Картопля - 350 г
  • Листя салату (айсберг) - 5 шт
  • Редис - 2 шт
  • Огірок маринований - 3 шт
  • Опеньки (мариновані) - 100 г
  • Цибуля біла - 1 шт
  • Оцет - 2 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Приправа (для картоплі - паприка, часник, базилік) - 3 ч. л.
  • Олія - ​​2 ст. л.

Заправка

  • Майонез - 200 г
  • Гірчиця (зерниста) - 2 ч. л.
  • Соєвий соус - 1 ч. л.
  • Мед - 1 ч. л.
  • Базилік - 1 ч. л.
  • Сік лимонний - 2 ст. л.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 3

Ділюся дуже оригінальним рецептом "Дари Богів", "родзинкою" якого є манго. Відмінно підійде на Великдень. Манго не частий гість на нашому столі, але тут подарували і ось знайшовся гідний спосіб його застосування. Отже, вперед, готувати святкові салати, пригощати і пригощатися!

Інгредієнти

  • Помідор - 1 шт
  • Манго (у мене було велике) - 0,5 шт
  • Сир твердий пармезан - 35 г
  • Курка (половина грудки, у мене запечена в духовці) - 200 г
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Соус (майонез + сметана в пропорції 50/50) - 3 ст. л.
  • Спеції (сіль, перець, прованські трави)
  • Порошок часниковий (на кінчику ножа)

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 3

Салат на свято Пасхи або на кожен день. Дуже свіжий, ніжний і смачний салат з омлетом і пекінською капустою. Пригощайтеся!

Інгредієнти

омлет

  • Яйце куряче (СО) - 2 шт
  • Соєвий соус - 2 ч. л.

Інгредієнти для салату

  • Капуста пекінська - 200 г
  • Огірок - 200 г
  • Цибуля зелена - 1 пуч.
  • Перець чилі - 1 шт
  • Філе куряче (можна замінити шинкою, копченою куркою) - 300 г
  • Насіння кунжуту

заправка

  • Соєвий соус - 3 ст. л.
  • Сік лимонний - 2 ст. л.
  • Олія (кунжутна) - 2 ст. л.
  • Цукор (мед, за смаком) - 1 ч. л.

Відмінно з'єдналися в ньому крабові палички і зерна гранату, основою послужила пекінська капуста. І, звичайно ж, заправка з додаванням соєвого соусу. Смачний, красивий, святковий і легкий салат з крабових паличок і пекінської капусти. Пригощайтеся.

Інгредієнти

  • Крабові палички - 100 г
  • Капуста пекінська (середній качан) - 1/2 шт
  • Зелень (цибуля зелена, кріп) - 1/4 пуч.
  • Гранат (зерна) - 1/3 шт
  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Оцет (рисовий 6%) - 1 ст. л.
  • Оливкова олія (+ кілька крапель для зерен) - 1 ст. л.
  • Сіль
  • Фісташки

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 4

Піст - постом, але потім Пасха!. Плавно переходимо з каші на м'ясо. Пропоную спробувати легкий салат з м'ясом і овочами. Досить швидко готується. Якщо звичайно заздалегідь придбати всі складові. М'ясо - на вибір. Прекрасно підійде і яловичина і свинина і баранина, а можна і асорті м'ясне зібрати. Я використовував баранячу лопатку.

Інгредієнти

Основне

  • Шпинат (краще свіжий листовий) - 300 г
  • Баранина - 200 г
  • Грейпфрут (кількість залежить від розміру) - 1 шт
  • Авокадо (стигле) - 2 шт
  • Селера листова - 2 гілочки
  • Сіль
  • Олія (рафінована) - 3 ст. л.
  • Суміш перців

заправка

  • Часник (або в порошку) - 2 зуб.
  • Оливкова олія (першого віджиму) - 5 ст. л.
  • Лимон (для соку) - 1 шт
  • Суміш перців
  • Цукор
  • Сіль

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 4

Пропоную приготувати салат з консервованным тунцем і овочами. Він стане повноцінним обідом на Великдень. Готується з доступних продуктів. Головною родзинкою є заправка для салату - оливкова олія, що містить вітаміни та антиоксиданти, щоб зробити ваше блюдо більш корисним. Тунець в поєднанні з оливковою олією стає набагато смачніше. До недавнього часу, я не визнавала тунець, але в такому варіанті це дуже смачно.

Інгредієнти

салат

  • Картопля (невеликі відварні) - 2 шт
  • Помідор (дрібні) - 2 шт
  • Перець болгарський - 110 г
  • Огірок (свіжий) - 130 г
  • Яйце куряче (відварне в круту) - 1 шт
  • Каперси - 1 ст. л.
  • Тунець (консервований 195г / 150г) - 1 бан.
  • Маслини (без кісточок) - 10 шт
  • Петрушка (за бажанням) - 1 гіл.

заливка

  • Оливкова олія - ​​3 ст. л.
  • Перець чорний - за смаком
  • Оцет (винний) - 1 ст. л.
  • Цукор - 1/2 ч. л.
  • Гірчиця (середньої міцності) - 1/4 ч. л.
  • Сіль за смаком

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 2

Відразу зізнаюся чесно, що, наприклад, стандартний салат "Олів'є" мені здається смачніше, але якщо ви (як і я) переслідуєте мету максимально знизити вміст холестерину в страві, то доведеться все-таки спробувати цей варіант салату. Прекрасно підійде на Великдень, приготуйте.

Інгредієнти

  • Курка - 200 г
  • Картопля - 3 шт
  • Білок яєчний - 3 шт
  • Огірок солоний - 1 шт
  • Огірок - 1 шт
  • Горошок зелений - 1 бан.
  • Йогурт - 1 бан.
  • Гірчиця - 1 ч. л.
  • Сік лимонний - 1 ч. л.
  • Сіль за смаком

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 4

Салат із серії "На швидку руку". У нас він частий гість на столі. Друзі насамперед його змітають зі столу зі словами: "Так, де тут ваш фірмовий салат з сухариків і кукурудзи!" Його можна приготувати на Пасху, спробуйте.

Інгредієнти

  • Сир твердий - 100 г
  • Квасоля консервована (біла) - 1 бан.
  • Кукурудза (маленька банка) - 1 бан.
  • Сухарики (на ваш смак, можна будь-які) - 2 пач.
  • Шпроти - 1 бан.
  • Петрушка - 3 гіл.
  • Майонез

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 6

Новий рецепт салату з пекінської капусти. Виходить дуже соковитий, свіжий, смачний і ароматний салат. Він з легкістю буде доповненням святкового столу на Великдень. Збережіть собі цей рецепт і обов'язково спробуйте.

Інгредієнти

  • Морква - 1 шт
  • Часник - 1 зуб.
  • Капуста пекінська - 0.5 шт
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Огірок - 1 шт
  • Свинина - 150 г
  • Кріп
  • Коріандр - 1 ч. л.
  • Сіль
  • Соєвий соус - 1 ч. л.
  • Оцет (6%) - 1 ст. л.
  • Перець червоний пекучий
  • Олія - ​​3 ст. л.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 6

Пропоную спробувати теплий салат з шампіньйонів і курки, який цілком можна подати в якості закуски до святкового столу на Великдень. Незважаючи на досить "важкі" інгредієнти, завдяки капусті і помідорів цей салат на Пасху виходить соковитим, свіжим і дуже смачним.

Інгредієнти

  • Грудка куряча (невелика, близько 350-400 г) - 1 шт
  • Шампіньйони - 300 г
  • Капуста пекінка - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Помідор (середній) - 1 шт
  • Сир твердий - 150 г
  • Майонез - за смаком
  • Сіль

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 2

Одна моя приятелька попросила подати ідею сімейного салату до свята Великдень, щоб був в міру калорійний, зі свіжим смаком і оформлення святкове. Ось, що у мене вийшло, виставляю на ваш суд.

Інгредієнти

  • Майонез (легкий, для заправки) - 1 ст. л.
  • Яйце куряче (відварне) - 2 шт
  • Горошок зелений (консервований) - 0.5 бан.
  • Огірок (свіжий) - 0.5 шт
  • Морква (відварна, невелика) - 3 шт
  • Селера черешкова - 2 шт
  • М'ясо (куряче копчене) - 100 г
  • Сметана (для заправки) - 1 ст. л.
  • Зелень (кріп, цибуля зелена - для заправки)
  • Рукола (листя для прикраси)

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 7