Салат з капусти

Тут показано як приготувати салат з капусти, зимовий і весняний, сирий і літній, тушений і осінній, свіжий і солодкий, мясний і швидкий cалат з морською і цвітною, із синьою і червоною, з фіолетовою капустою і з крабовими паличками. Ми зібрали рецепти салатів з капусти, з фіолетової, з червоної або синьої, із сирої цвітної і вареної, з морської, квашеної і свіжої, з ранньої і молодої, з брюссельської і російської, з льодової і червоноголової капусти, консервація на зиму, білоцерківський і закусочний, як в столовій і любительский, для схуднення і до шашлика, маринований до столу, з моркви та болгарського перцю. Салат з капусти, цибулі і курки, з сиром і огірків, кольрабі і брокколі, з яйцем і ковбасою, з горошком і руколи, по корейськи, з часником і грибами, з яблук і авокадо.

Рецепт салату з капусти свіжої і моркви з яблука від одного американця. Салат з дуже простих продуктів, перетворюється на справжнє ресторанне американське блюдо. В інтернеті є вже кілька варіантів цього недорого салату, але мій відрізняється і складом і дуже оригінальною заправкою. Спробуйте, і вас приємно здивує цей новий смак.

Інгредієнти

Салат

  • Яблуко (зелені) - 2 шт
  • Морква - 2-3 шт
  • Петрушка
  • Цибуля зелена - 5 шт
  • Капуста білокачанна (краще молоду, невелику або половинку) - 1 вилок
  • Лимон - 0.5 шт

Заправка

  • Майонез (краще домашній) - 1 скл.
  • Мед - 2 ст. л.
  • Сік яблучний - 50 мл
  • Мак - 2 ст. л.
  • Сіль

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 6

Чотири інгредієнта: капуста білокачанна, морква, сіль та цукор. Від півтора до чотирьох днів квашення і натуральна квашена капуста без оцту, води і чужих рук у Вас на столі. Рецепт цього простого салату з моркви і квашеної капусти вирішила виставити виключно для господинь початківців з найдобріших спонук!

Інгредієнти

Квашена капуста

  • Капуста білокачанна (вага качана 100г) - 950 г
  • Морква (чиста вага) - 150 г
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Цукор - 1 ч. л.

Салат

  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Олія - ​​1-2 ст. л.

Рецепт цього дуже смачного легкого салату з капусти свіжої і яблука привезла моя подруга з Італії. Але, як не дивно, сам салат французького походження. Звичайно ж, я постаралася і внесла свої зміни. На мій погляд, цей салат з гранатом і капустою вийшов ще смачніше, з насиченим ароматом прованських трав і незабутнім горіховим соусом! Загадкою залишилася лише назва цієї прекрасної страви. Подруга сказала, що начебто це було якесь жіноче ім'я. І тут теж зіграла моя фантазія!

Інгредієнти

для салату

  • Огірок маринований - 4 шт
  • Яблуко (велике) - 1 шт
  • Капуста білокачанна - 200 г
  • Ізюм - 50 г
  • Гранат (зерна) - 4 ст. л.
  • Сіль

для соусу

  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Часник - 1 зуб.
  • Гірчиця (готова) - 1/2 ч. л.
  • Горіхи волоські - 30 г
  • Сік лимонний - 1 ч. л.
  • Мед - 1 ч. л.
  • Соєвий соус - 1 ч. л.
  • Приправа (Суміш прованських трав) - 2/3 ч. л.
  • Перець чорний мелений 

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 6

Корисний і дуже смачний салат без майонезу із савойської капусти. Ця капуста дуже корисна для здоров'я. Вона багата вітамінами, мінеральними солями і амінокислотами. Савойску капусту можна варити, тушкувати, використовувати для салатів і супів.

Інгредієнти

  • Капуста савойська (можна замінити пекінською капустою) - 500 г
  • Цибуля порей - 1 шт
  • Кунжут - 1 ст. л.
  • Олія кунжутна (або рослинна без запаху) - 2 ст. л.
  • Оцет (яблучний мул рисовий) - 2 ч. л.
  • Соєвий соус (або соус теріякі) - 1 ст. л.
  • Сіль
  • Часник - 1 зуб.

Час приготування: 20 хвилин

Червона капуста є відмінною основою для салатів. Крім того, цей овоч містить безліч вітамінів і мінеральних речовин, що дозволяють не тільки уникнути авітамінозу, але і впоратися з багатьма болячками і тому її потрібно регулярно включати в раціон харчування. Ось сьогодні я вам і пропоную дуже корисний і смачний салат з червоної капусти і огірочків.

Інгредієнти

  • Капуста червонокачанна (листя) - 5 шт
  • Морква - 1 шт
  • Огірок маринований - 3 шт
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Часник - 2 зуб.
  • Сіль - 1/4 ч. л.
  • Перець чорний (мікс) - 1/8 ч. л.
  • Петрушка - 1/4 пуч.
  • Майонез (за смаком) - 3 ст. л.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 3

Смачний і вітамінний салат з білокачанної капусти з олією і перцем готується з додаванням яблука і заправляється рослинним маслом. Зелень вводиться за смаком (найкраще підійде зелена цибуля). Я дуже люблю готувати вітамінні салати, особливо в холодну пору, коли організму вітаміни особливо потрібні. Пісний салат з болгарського перцю і свіжої капусти і з додаванням яблука - це відмінний варіант перекусу навіть увечері. Заправляється салат олією і готується всього 20 хвилин.

Інгредієнти

  • Капуста - 300 г
  • Болгарський перець - 1 шт
  • Яблуко - 1 шт
  • Зелень - за смаком
  • Рослинна олія - ​​за смаком
  • Морква - за смаком
  • Цукор - 1 пучок

Кількість порцій: 3-4

Час приготування: 30 хв.

Сьогодні пропоную спробувати соковитий і легкий вітамінний салат з капусти! Овочі беремо сирі: моркву, буряк і червонокачанну капусту! Калорійність такої капусти дуже невисока - всього близько 26 ккал на 100 г, але зате у неї дуже багатий вітамінний і мінеральний склад! Бета-каротину в 4 рази більше, ніж в білокачанної - вже тому на неї варто звернути увагу! Сьогодні мій салат для всіх, хто любить "похрумтіти".

Час приготування: 20 хвилин

Інгредієнти

  • Капуста червонокачанна - 300 г
  • Морква (сира, 1 шт.) - 100 г
  • Буряк (сирої, 1/2 шт.) - 100 г
  • Оцет (яблучний) - 3 ст. л.
  • Сіль (за смаком) - 0.5 ч. л.
  • Олія (за смаком) - 3 ст. л.
  • Цукор (за смаком) - 1 пучок

Страви з припискою "по-селянськи" мають свої особливості. Вони готуються з доступних продуктів, звичним способом і досить просто. Тому я такі варіанти люблю. Може і вам сподобається. Цього разу я поділюся з вами тим, як готувати салати з олією і білокачанної капусти по-селянськи. Рецепт є низькокалорійним і пісним. Він підійде для щоденного меню до багатьох гарячих страв. Заправка ідеально доповнила овочі та надала соковиту текстуру.

Інгредієнти

  • Рослинна олія - ​​50 мл
  • Морква - 1 шт
  • Білокачанна капуста - 0,5 шт
  • Лимон - 0,5 шт
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт
  • Сіль - 0,5 ст. л.

Кількість порцій: 4-6

Час приготування: 20 хв

Бюджетний і хрусткий, свіжий і легкий салат з капусти і моркви з пікантною заправкою. Відмінне доповнення до м'ясних, рибних або страв з птиці! Готуйте смачні салати на скорую руку. Дуже актуальне в зимову пору року!

Інгредієнти

  • Морква (велика) - 1 шт
  • Капуста червонокачанна - 400 г
  • Часник - 2 зуб.
  • Оцет (9% столовий) - 2 ст. л.
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Сіль за смаком

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 2

Один з моїх улюблених салатів, займе не більше 5 хвилин на приготування! Простий і дуже смачний салат з квашеноі капусти!

Інгредієнти

  • Капуста квашена - 800 г
  • Буряк (отварний, великий) - 1 шт
  • Яблуко (кисле) - 1 шт
  • Петрушка - 1 пуч.
  • Олія (краще взяти домашнє)

Час приготування: 5 хвилин

Кількість порцій: 6

Простий, смачний вітамінний салат з буряка і квашеної капусти. До весни квашена капуста вже трохи набридає, хочеться чимось урізноманітнити її, але так, щоб було смачно, без мороки, щоб можна було використовувати і як салат, і як гарнір. Це саме те! Яблуко і буряк додають приємну солодкість і відмінно доповнюють кислу і солону капусту, а ріпчаста цибуля робить смак цього вітамінного салату більш виразним і гострим.

Інгредієнти

  • Капуста квашена - 250 г
  • Буряк (1 варений або запечений) - 150 г
  • Яблуко (100 г кисло-солодке) - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Соняшникова олія (ароматна) - 5 ст. л.

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 4

Цей салат без мяса з капусти і моркви з нашого дитинства. Багатьма він призабутий, але я люблю його за простоту, свіжість і можливість додавати в нього щоразу нові інгредієнти і отримувати різноманітність смаку на його основі. Втім, нічого нового, просто улюблений недорогий салат, угощайтесь.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна / Капустa - 500 г
  • Морква - 1 шт
  • Цукор - 0,5 ст. л.
  • Оцет - 1 ст. л.
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Журавлина (клюква сушена) - 2 ст. л.
  • Насіння соняшнику - 2 ст. л.
  • Сіль (на ваш смак) - 1 пучок

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 3

Літній свіженький салат з сухариків, капусти і овочів. Сухарики домашнього приготування і зметана заправка відмінно доповнюють цей салат.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна / Капустa - 1,5 скл.
  • Помідор - 1 шт
  • Кукурудза - 3 ст. л.
  • Часник - 2 зуб.
  • Соєвий соус - 0,5 ч. л.
  • Кріп - 1 ст. л.
  • Хліб (темний) - 1 скибками.
  • Батон - 1 скибками.
  • Сметана - 3 ст. л.
  • Перець чорний (за смаком)

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 6