Рецепт з авокадо і перепелиними яйцями

Приготувала весняний салат, легкий з авокадо і перепелиними яйцями, під приємною з кислинкою йогуртовой заправкою, з додаванням гірчиці і рідкого меду для балансу смаку. Все це присипане кедровими горішками і сумішшю різних насіння. Щоб не було реклами, не називаю фірму, що випускає подібні суміші, але приємно, що і наші виробники почали так радувати своїх покупців.

Інгредієнти

  • Листя салату / Салат (салатний мікс) - 70 г
  • Авокадо - 1 шт
  • Яйце перепелине - 5 шт
  • Горіхи кедрові - 1 жменя
  • Насіння (суміш: насіння соняшнику, гарбузове, кунжут, лляні) - 2 ст. л.
  • Сік лимонний - за смаком
  • Йогурт - 200 г
  • Мед (рідкий) - 2 ст. л.
  • Гірчиця - 0,5 ч. л.
  • Бальзамик (темний густий) - 1 ст. л.
  • Сіль - 0,25 ч. л.
  • Олія (підсмажити горішки і суміш насіння) - 0,5 ст. л.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 4

На фотографії продукти для приготування салату.
Насамперед приготуємо салатну заправку: змішати в мисці йогурт (у мене домашній, можна грецький або магазинний натуральний без добавок, нарешті нежирну сметану), мед, гірчиця, сіль, чорний густий бальзамічний соус. Все збити виделкою і дати постояти. Перед заправкою салату скоректуйте соус під ваш смак, якщо треба підсолити, додайте ще бальзамічного соусу (його можна замінити соусом наршараб, але взяти меншу кількість на початковому етапі приготування). Авокадо наріжте великими кубиками і збризніть соком лимона, щоб уберегти від потемніння.
На блюдо викладіть салатний мікс або моносалат (за бажанням і можливості), зверху нарізані на половинки перепелині яйця або курячі нарізані на четвертинки або трохи менше.
Потім посипте підсмаженими в мінімальній кількості олії горішками і сумішшю насіння. Не фотографувала процес обсмажування, готувала в такій послідовності: на початку обсмажити горішки, висипала їх зі сковороди і обсмажити суміш. Розміри різні і якщо смажити разом, дрібні насіння просто згорять. Все обсмажувала на середньому вогні.
Буквально збризніть зверху салат салатної заправкою (2-3 ст. л.), Основну частину подайте окремо, не перемішуйте. Кожен зможе додати на свій смак.
Салат готовий.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі