Весняні салати

Дешеві і корисні, смачні і вітамінні, оригінальні і прості, свіжі весняні салати 2018, 2019 і 2020, рецепт до святкового столу на великдень, на зиму. Легкі і овочеві весняні святкові салати, з пекінської капусти без майонезу, з куркою і яйцями, з редискою і творогом. Рецепти весняних салатів на Пасху. Салат весняний овочевий купками, рецепт весняні нотки, весняна радість, весняна шуба. Готуйте і насолоджуйтеся!

Смачний, соковитий, вітамінний і яскравий весняний салат з ніжною заправкою.

Інгредієнти

салат

  • Редис - 300 г
  • Яйце куряче (варене) - 3 шт
  • Огірок (малосольний) - 2 шт
  • Цибуля зелена - 50 г
  • Зелень (суміш листя - буряк, рукола, шпинат, салат) - 100 г
  • Помідори черрі - 13 шт

заправка

  • Сіль за смаком
  • Перець червоний пекучий - за смаком
  • Йогурт (густий) - 3 ст. л.
  • Гірчиця - 1 ч. л.
  • Сік лимонний (свіжовичавлений) - 2 ст. л.
  • Мед - 1 ч. л.

Простий і смачний весняний салат з крабових паличок. Мінімум інгредієнтів - максимум смаку!

Інгредієнти

  • Крабові палички - 200 г
  • Рис - 1/2 скл.
  • Кукурудза - 1 бан.
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Майонез - 100 г
  • Сіль за смаком
  • Цукор (в маринад) - 1 ч. л.
  • Оцет (в маринад) - 1 ст. л.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 4

Салат цей готую давно, але частіше за все роблю його під час посту, коли хочеться урізноманітнити свій раціон. Свіженький і легкий салат з пекінської капусти, готується дуже легко і швидко. Спробуйте, може стане в нагоді.

Інгредієнти

  • Огірок (свіжий) - 2 шт
  • Гливи (свіжі) - 200 г
  • Капуста пекінська (можна взяти салат листовий) - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 1 зуб.
  • Лимон (сік) - 1/2 шт
  • Олія - ​​4 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний (мелений за смаком)

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 4

Настала весна і багато жінок і дівчат хочуть підкоригувати свою фігуру, тому намагаються їсти багато овочів. Пропоную вашій увазі легкий овочевий салат з листя салату, від якого не зможуть відмовитися так само і чоловіки. У цьому салаті з квасолі багато овочів, а це значить - велика кількість вітамінів, яких нам так зараз не вистачає. Квасоля і сир додадуть поживність.

Інгредієнти

для салату

  • Квасоля - 70 г
  • Листя салату / Салат - 1/2 пуч.
  • Кріп - 3 гіл.
  • Перець болгарський - 1/2 шт
  • Огірок - 1 шт
  • Сир твердий - 70 г
  • Арахіс - 40 г

заправка

  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Гірчиця - 1 ч. л.
  • Сіль (за смаком) - 1/3 ч. л.

Простий в приготуванні і насичений за смаком весняний салат з редиски допоможе вам поповнити запаси вітамінів навесні. Сподіваюся, сподобається тим, хто дотримується посту.

Інгредієнти

  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Картопля (варена в мундирі) - 2 шт
  • Огірок маринований - 1 шт
  • Редис - 100 г
  • Селера черешкова (стебло) - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1/2 шт
  • Цибуля червона - 1/2 шт
  • Цибуля зелена (перо) - 2 шт
  • Оцет (столовий) - 1 ст. л.
  • Гірчиця (з зернами) - 1 ст. л.
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Суміш перців (свіжомелених) - 1/4 ч. л.

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 2

Смачний і ситний салат з молодою картоплею, підкопченими мідіями і в'яленими томатами... вже від першого рядка віє сонячної Італією! Поява на ринках молодої картоплі - ще один приємний знак пробудження природи після зимової сплячки і холодної весни. Красивими, невеликими, ніжними бульбами з тонкою шкіркою хочеться милуватися, хочеться забрати їх з собою і приготувати що-небудь просте і дуже смачне. Салати без майонезу з картоплею - це страви дуже ситні, які можуть виступати повноцінним обідом або вечерею, незалежно від того, з чим поєднується картопля, оскільки цей овоч відомий своєю поживністю. Молода картопля ідеально підходить для приготування салатів, адже через невисокий вміст крохмалю вона практично не розварюється, стаючи м'якою добре тримає форму. Готувати картопляний салат з мідіями можна цілий рік, але саме з молодої картоплі салат вийде найсмачнішою!

Інгредієнти

салат

  • Картопля (молода) - 300 г
  • Томати в'ялені - 50 г
  • Мідії (підкопчені в олії (вага мідій без масла ~ 200 м)) - 350 г
  • Листя салату / Салат (корн-фрілліс-айсберг) - 120 г

заправка

  • Оливкова олія (нерафінована) - 50 г
  • Гірчиця - 1,5 ч. л.
  • Оцет (білий винний) - 1 ст. л.
  • Сіль - 0,3 ч. л.
  • Суміш перців (мелений) - 0,3 ч. л.

До класичного оселедця під шубою звикли всі. Але, я хочу запропонувати вам весняний варіант цього салату. Такий салат виходить свіжим, весняним з пікантним і ніжним смаком. А також менш калорійним і більш корисним, завдяки свіжим огіркам, зеленої цибулі і кропу. Замість майонезу заправити його можна, йогуртом, сметаною або вашим улюбленим соусом. Рецепт салату знайшла на просторах інтернету.

Інгредієнти

  • Оселедець або івасі (філе, слабосолона) - 2 шт
  • Цибуля зелена (невелика) - 1 пуч.
  • Кріп (невеликий) - 1 пуч.
  • Огірок (свіжий) - 1 шт
  • Сир твердий (можна використовувати плавлений) - 100 г
  • Картопля (невелика, відварена) - 2 шт
  • Майонез (або йогурт, сметана)

Ще один легкий свіжий салат з яйцями, який допоможе отримати задоволення і, одночасно, схуднути. Готуйте весняні смачні салати. Приєднуйтесь.

Інгредієнти

  • Листя салату / Салат - 1 упак.
  • Редис - 6 шт
  • Огірок - 1/2 шт
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Цибуля зелена - за смаком
  • Зелень (кріп і петрушка)
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний (суміш перців мелена) - на смак

Дивно смачний, соковитий і ароматний салат на день народження - легкий, дзвінкий, весняний! Він підкорює своєю простотою, в той же час, в ньому є нотка благородної вишуканості і тонкої пікантності! Салат з перцю і консервованої квасолі, пригощайтеся.

Інгредієнти

  • Перець болгарський - 1 шт
  • Груша - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Квасоля консервована - 1 бан.
  • Часник - 1 зуб.
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Кріп - 1 гілочка
  • Гірчиця ( "З медом") - 1/2 ч. л.
  • Сік лимонний - 1 ч. л.
  • Перець чорний - 1 пуч.
  • Майонез - 3 ст. л.
  • Сіль за смаком

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 6

Мій перший рецепт. Не судіть суворо. Салат з курячого філе і грибів легкий, весняний, барвистий.

Інгредієнти

  • Гриби - 300 г
  • Філе куряче - 200 г
  • Морква - 1 шт
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Огірок - 1 шт
  • Редис - 5 шт
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Часник - 2 зуб.
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Сіль
  • Перець чорний

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 4

Навесні, коли консервація вже набридла, а свіжих овочів ще немає (а ті, які в продажу вживати страшно), такі недорогі салати допоможуть урізноманітнити стіл. Cалат з буряка з олією готується легко і швидко, виходить смачно. Пропорції орієнтовні. Спробуйте грецький салат, він теж смачний.

Інгредієнти

  • Буряк - 2 шт
  • Морква - 2 шт
  • Яблуко - 1 шт
  • Ізюм - 1 жменька
  • Гірчиця - 1 ч. л.
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Цукор
  • Кріп - 1 пуч.

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 5