Такий салат неодмінно оцінить жіноча половина сайту. Пікантне і оригінальне поєднання курки і абрикоса. А завдяки приправі салат з куркою і селерою виходить більш оригінальним за смаком.
Інгредієнти
- Приправа - 1 пач.
- Грудка куряча (пів грудки) - 1 шт
- Селера черешкова (стебло) - 1 шт
- Абрикос (свіжий або в'ялений) - 5 шт
- Майонез (краще домашній) - 1 ст. л.
- Йогурт (без добавок) - 1 ст. л.
- Кінза
- Цибуля зелена
- Гірчиця (із зернами) - 1 ч. л.
- Суміш перців (свіжомелених) - 1/4 ч. л.
- Горіхи кедрові - 2 ст. л.
Час приготування: 15 хвилин
Кількість порцій: 2
Основним інгредієнтом в цьому салаті є курка. І готувати її будемо за допомогою приправи. В упаковці знаходиться 4 листа, просочених маслом і травами. Нам знадобиться один лист для однієї пів курячої грудки.
Грудку відбиваємо до товщини 1,5-2 см, кладемо на половину листа.
Закриваємо другою половиною листа. Придавлюємо рукою.
На розігріту сковороду кладемо курку в листі. Додавати масло більше не треба. Готуємо філе на слабкому вогні.
Через 7 хвилин перевертаємо лист на іншу сторону і доводимо до готовності ще 7 хвилин.
Поки готується куряче філе, ріжемо тонкими смужками стеблову селеру, подрібнюємо зелену цибулю та кінзу.
Готове куряче філе звільняємо від аркуша паперу, даємо трохи охолонути і ріжемо тонкими смужками.
Змішуємо куряче філе, селеру, кінзу та зелену цибулю. Додаємо тонко порізаний абрикос. У сезон можете брати свіжий, в даний момент в'ялений.
Робимо заправку. Змішуємо майонез (краще домашній), йогурт, гірчицю з зернами і мелений суміш перців.
Заправляємо салат, перемішуємо.
Посипаємо салат з куркою і селерою обсмаженими кедровими горіхами. Подаємо охолодженим.
Коментувати