Салат "вкрадений" з ресторанчика "за рогом". Його вже 2 роки, як знесли, а їх фірмовий салат прикрашає наш стіл. Тримали його представники вірменської діаспори, і ходили ми туди, як до сусідів у гості. Завжди тепло зустрічали, тому для мене цей овочевий салат з помідорів і огірків особливий. Простий, як 5 копійок, але стіл відразу стає святковим. Особливу увагу звертаю на те, що сервірувати його необхідно саме таким чином, щоб він був домінантою на столі. Цей салат з огірків і помідорів сезонний, овочі і, особливо, зелень повинна бути грунтовою, смачною та ароматною. Зимовий варіант - це як пластмасові овочі на блюді, красиві але ніякі.
Інгредієнти
- Помідор - 200 г
- Огірок - 200 г
- Зелень (за смаком, у мене обов'язково кріп, петрушка, кінза) - 1 пуч.
- Часник (за смаком)
- Сіль (краще морська, дрібна)
- Перець чорний (за смаком)
- Перець червоний пекучий (за смаком)
- Сир сирний (россольний, оптимально - вірменський чанах, можна, при відсутності замінити адигейським або імеретинським, в крайньому випадку осетинським) - 200 г
- Мацоні (на жаль немає в переліку вірменського мацуна який і треба використовувати, на худий кінець густий йогурт, ну якщо вже зовсім немає можливості знайти в продажу мацун або мацоні) - 200 мл
Час приготування: 15 хвилин