Салат з качиною грудкою і апельсином

Шматочки апельсина зі скибочками смаженої качиної грудки на рисі з кукурудзою, під оливковою олією з зернистою гірчицею - це шалено смачно! Порадуйте і здивуєте улюблених і дорогих гостей, приготуйте і подайте цей смачний салат теплим, свято за столом забезпечено. А в будні дні - це повноцінна легка вечеря. Причому і в охолодженому вигляді, салат хороший.

Інгредієнти

  • Грудка качина - 1 шт
  • Кукурудза - 3 ст. л.
  • Рис (варений, суміш дикого і длінозёрного) - 3 ст. л.
  • Апельсин - 1 шт
  • Оливкова олія - ​​за смаком
  • Гірчиця (зерниста) - 1 ст. л.
  • Базилік (сушений) - за смаком
  • Сіль за смаком

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 2

Качину грудку вимити, обсушити. Обрізати надлишки жиру, зробити неглибокі надрізи на шкірі, натерти сіллю з базиліком. Відкласти хвилин на 20-50.
На блюдо для подачі викласти варений рис і кукурудзу, перемішати.
Апельсин почистити і 3 часточки нарізати на шматочки. Розкласти частину на рисово-кукурудзяну суміш. Змішати оливкову олію і гірчицю, полити салатну заготовку, залишивши половину.
Качину грудку обсмажити на середньому вогні, спочатку з боку шкіри. По обидва боки по 5 хвилин. Гарячу нарізати на скибочки, розкласти на блюдо. Качине м'ясо можна вживати "рожевим", дожаренним. За смаком доведіть грудку до готовності.
Додати шматочки апельсина, зерна кукурудзи та полити залишками заправки. Подати до столу. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі